G.M.Y.O.’da Yangın tatbikatı.

Gerze Meslek Yüksek Okul’unda yangın tatbikatı yapıldı. Gerze Meslek Yüksek Okulu bahçesindeki yapılan tatbikata Katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

G.M.Y.O.’da Yangın tatbikatı.

 Yangın tüpünün doğru kullanılmasını ve yangın söndürme tekniklerinin gösterilmesi amacıyla yapılan tatbikatta okul personeli bilgilendirildi. Herkesin yangına maruz kalabileceğine dikkat çeken Gerze Meslek Yüksek Okul Öğretim görevlisi Çağdaş Özdoğan, “Yangın anında yapılan her türlü doğru müdahale zararı ve can kaybını önleyebilir. Bizim amacımız insanları yangınlara karşı bilgilendirmek. Yangınların aslında basit önlemlerle büyümeden söndürülebileceğini, her evde mutlaka yangın söndürme tüpü bulunması gerektiğini aktaran Özdoğan, “Yangın anında herkes soğukkanlı davranmalı. Yangına ilk müdahale çok önemlidir. Alınacak basit önlemlerle yangını büyümeden söndüre biliriz. Mesela araç yangınlarından sürücü paniğe kapılıp hemen kaputu açar ve patlamaya neden olur. Hâlbuki yangın tüpünün hortumu girecek kadar kaput açılıp, yangın tüpü bitene kadar içeriye boşaltılmalıdır.” diye konuştu.
 Uygulamalı olarak yangın söndürme yapan okul personeli, yangına karşı nasıl önlemler alınacağını anlamış olup, verilen eğitimden memnun olduklarını dile getirerek Özdoğan’a teşekkür ettiler. Tatbikatın Üniversite için çok verimli olduğunu belirten G.M.Y.O. Müdür Yrd. Erhan Sur, “Okul personeline çok büyük bir katkı sağladığına inanıyorum. Personelimiz bir yangınla karşılaştıkları zaman nasıl davranacaklarını öğrendiler dedi.





















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2012, 15:29
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER