Bu incir zayıflatıyor.

Gerze pazarının tezgahlarında yerini alan ‘dikenli incir’in yararları anlatmakla bitmiyor.

Bu incir zayıflatıyor.

Daha çok Mersin ve Adana yöresinde doğada kendiliğinden yetişen bir kaktüsün meyvesi olan dikenli incirin sindirim sistemini rahatlatan, bağırsak alışkanlığını düzenleyen, kabızlık sorununu gideren son derece yararlı bir meyve olduğunu söyleniyor. C vitamini deposu olan dikenli incir, sindirim sistemini düzenlemesi ve tokluk hissi vermesi nedeniyle zayıflamak isteyenler için doğal bir ilaç özelliği taşıyor.

Bu incir şu anda, artık her türlü sebze ve meyvenin yer aldığı Gerze pazarında kilosu 1.5 liradan alıcı buluyor.

Dikenli İncir, Frenk İnciri, Babutsa, Pabuç İnciri, Kürek Yemişi, Mısır İnciri, Hint İnciri, Prickly Pear, Kilis İnciri gibi yöresel bir çok isme sahip olan Opuntia ficus-indica, kaktüsgiller (Cactaceae) familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür.

Dikenli İncir Amerika'ya özgü olmakla birlikte özellikle Güney Amerika'ya, Meksika'ya ait bir bitkidir. 15 yy. sonu ile 16 yy. başında Avrupa’ya getirilen bu kaktüs bitkisine sahip olmak, aristokratlar arasında bir saygınlık meselesi haline gelmişti. İspanya ve Portekiz krallarına hediye olarak getiriliyordu. Son derece özel bir bitki olduğu için ilk önce saraylarda görülüyor. Ama Akdeniz iklimine çok güzel uyum sağladığı için rüzgarla taşınarak tüm Akdeniz Bölgesi'ne yayıldığı belirtiliyor.



Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER