Aykın Yeniden Temsilcilik Başkanı

TMMOB Mimarlar Odası Sinop Temsilciliğince yapılan Seçimli Genel Kurulu Toplantısında, yeni yönetim kurulu Mehmet İsmet AYKIN, Candan Coşkunarslan, Cemalettin Ercan, Esra Türkmen, Sertaç ERCAN olarak belirlendi.

Aykın Yeniden Temsilcilik Başkanı

  Yönetim Kurulu Görev dağılımı yaparak, Mehmet İsmet AYKIN yeniden Temsilcilik Başkanlığına, Sertaç ERCAN Sekreter Üyeliğe, Cemalettin ERCAN Temsilcilik Saymanlığına seçildi.

  Temsilcilik Başkanı M. İsmet AYKIN 'ın Genel Kurul Konuşmasında, "Meslek Odalarının yaşam şartlarının zorlaştığı, dolayısıyla Mimarlar  Odasının mevcut yasalar ve yönetmeliklerle bağlı olduğu  hareket edebilme yetkisi ve özgürlüğü; Yakın zamanda çıkartılan bir takım yönetmelik ve yaslarla,  adeta Odamızın varlığını ve etkinliğini ortadan kaldırma zemini hazırlanmaktadır.

  Anayasa’nın 135. maddesine göre hizmet bakımından yerinden yönetim kuruluşu olan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının özerkliğinin anlamı; "meslek topluluğunun kendilerini yöneten kuralları bizzat saptayabilmeleri; Anayasa ve yasaların çizdiği sınırlar içinde hareket edebilme özgürlüğü ve yetkisidir.

   Kamu yararı ilkesine, evrensel meslek kuram ve kurallarına aykırı olarak, ülke mühendis ve mimarlarını ve meslek kuruluşlarını yok sayan; mimarların telif haklarını yok eden, meslek alanımızın kaosa sürüklenmesine neden olacak bu düzenlemelerin olumsuz sonuçları, maalesef  kısa bir süre içersinde meyvelerini vermiştir.

  Oda üyelerimizin bir kısmının ,Halen yürürlükte olan Bağlı bulunduğumuz yasalar ve yönetmelikler doğrultusunda değil, Anayasaya aykırı olarak düzenlenen bu yasalar ve yönetmelikler tercihinde mesleki icraatlarını yaptıklarını görmekteyiz ve üzülmekteyiz.

  Defalarca yasal çerçevelerde uyardığımız halde, Bu yolu tercih eden, meslektaş ve üyelerimize karşı, Mimarlar Odasının  yönetmelik ve kurallarının çok net ve açık olduğunu bir kere daha hatırlatmak isteriz..-

  Bu sıkıntı ve  zorluklar içeren  yeni dönemimizin hayırlı  olmasını temenni eder, Mimarlar Odası Sinop Temsilciliği Yönetim Kurulu adına saygılar sunarım.” dedi.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 11:04
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER