Bakan Yıldırım Sinop’ tan PKK’ ya Seslendi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığı ile ilgili bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Sinop’ a geldi.

Özel uçakla dün öğle saatlerinde Sinop Havalimanına inen Bakan Yıldırım, ilk olarak Sinop Valiliğini ziyaret etti. Valilik önünde tören mangasını selamlayan ve daha sonra valilik özel defterini imzalayan Bakan Yıldırım, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ile makamında bir araya geldi.

Vali Cengiz Bakan Yıldırım’ a Sinop ve yapılan yatırımlarla ilgili brifing verdi. Ziyaret sonunda Vali Cengiz,  Bakan Yıldırım’ a Sinop’ a özgü gemi maketi hediye etti.  Valilik ziyareti ardından Sakarya Caddesi güzergahından yürüyerek AK Parti İl Başkanlığı binasına gelen Bakan Yıldırım, burada büyük bir partili grup tarafından karşılandı.

AK Partiye üye olan merkeze bağlı Ordu köyü muhtarı Ahmet Canel ve Bostancılı köyü muhtarı Mustafa Sezer’ e parti rozeti takan Bakan Yıldırım, Parti çalışmaları hakkında da bilgi aldı. Toplantı basına kapalı devam etti. AK Partideki program teşkilat üyelerinin yanı sıra AK Partinin eski vekilleri Cahit Can ile Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı hazır bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım daha sonra Sinop Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Baki Ergül ile makamında bir süre görüşen Bakan Binali Yıldırım, daha sonra Demirci Köyü Balıkçı Barınağının açılışına katıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen açılışta konuşan Bakan Yıldırım, AK Parti hükümetinin göreve geldiğinde başlamış gözüken, ancak henüz taş konulmamış 96 tane balıkçı barınağı olduğunu söyledi. Şu ana kadar 216 balıkçı barınağını tamamladıklarını kaydeden Yıldırım” ne zaman başlamış,1992 ile 1997 arasında.”bir hesap yapın getirin” dedim. “efendim bu ödeneklerle bu barınaklar 42 yılda biter “ dediler. Düşünebiliyor musunuz memleketin halini? Bu kadar hesapsız kitapsız iş olur mu? 42 yıl kim bekleyecek? Bırakın 42 yılı, balıkçı denizde 42 dakika bile kalamaz. Barınacağı denizin amansız dalgalarla fırtınalarda sığınacağı bir yer olması gerekir. Hemen önceliklerimizi değiştirdik. Dedik ki bir kere önce yüzde 50’ ye yakın olanlarını bitireceğiz. Sonra yüzde 30 yüzde 10 ve tamamen. Nihayet bugün 216 tane balıkçı barınağını bitirdik. Balıkçı barınaklarına yenisi, tamir edileni, bakımıyla birlikte 750 milyon TL. harcama yaptık. 600 milyon TL. yeni barınaklar,150 milyon TL.’ de mevcutların bakımı ve idamesi için harcadık. Bütün bunları yaptıktan sonra, yok olmaya kaybolmaya yüz tutmuş balıkçılığı da yaşatmaya çalıştır. Türkiye’ de eğer yakıttan ÖTV’ yi kaldırmasaydık, değerli reisler, siz bırakın balık tutmayı, bu limandan çıkamazdınız. 2004’ den beri ÖTV’ yi kaldırdık. Yakıtı ucuzlattık ki balıkçılarımız hayatta kalsın. Bu sayede balık ihracatımız artıyor. 2011 sonunda 662 bir ton ihracat gerçekleştirdik” dedi.

Konuşmasının sonunda “biz hizmeti parti ve siyasi ideoloji farkı gözetmeksizin yerine getiriyoruz,bu konudaki tek düşmanımız ve engelimiz PKK terör örgütüdür.Doğu ve güney doğu bölgesine vermek istediğimiz hizmetleri durdurmaya,engellemeye çalışan ve sabote eden PKK’ dır.Terör örgütünün bu birlik,beraberlik ve hizmet aşkının önünde hiçbir zaman duramayacağını belirten Bakan Yıldırım “hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar” dedi.

Açılış törenine Vali Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, vali yardımcıları, kaymakam ve belediye başkanları katıldı. Konuşmasının ardından Bakan Yıldırım, Karadeniz Sahil Yolu kapsamında yapımı süren Sinop-Samsun karayolunda incelemelerdi bulundu. 

Açılışı yapılan barınakta; 880 metre boyunda ana mendirek,275 metre boyunda tali mendirek,135,30 ve 30 metre boyunda üç rıhtım ve 783 metre boyunda çekek yeri bulunuyor.

Barınak açılışından sonra Gerze İlçesinden de geçmekte olan Karadeniz Sahil Yolu inşaatında da incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, Dereyeri mevkiindeki plaj alanı, İdemli mevkiindeki tünel ve yapımı sürdürülen viyadüklerde incelemelerde bulundu. Bakan Yıldırım yol yapımını sürdüren Cengiz inşaata ait şantiyeyi de ziyaret etti. Burada Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Gerze Balıkçılık Kooperatifi üyeleri tarafından kendisine 6kg.lık bir kırlangıç balığı hediye edildi.
























































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2012, 16:04
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER