Basına ve Kamuoyuna Duyurulur

KESK Genel Merkezinin almış olduğu karar doğrultusunda, 4-5 Haziran 2013 tarihlerinde grev esnasında GMYO’da yaşanan olay ve sonrasındaki gelişmelerle ilgi Gerze Eğitim-Sen İlçe temsilciliği adına Murat Vural basın bildirgesi yayımladı.

Basına ve Kamuoyuna Duyurulur

  Grev etkinlikleri kapsamında bütün işyerlerimiz dahil olmak üzere, ilçemiz Gerze Meslek Yüksekokulu da ziyaret edilmiştir. Ancak Gerze Meslek Yüksekokulundaki ziyaretimizde Yüksekokul yönetimi tarafından hiçbir işyerinde karşılaşmadığımız bir muamele ile karşılaştık. Eylemimiz engellenmeye çalışıldı. Bunun yasal hakkımız olduğu konusundaki ısrarımız üzerine yönetim geri adım attı ve eylemimizi yaparak oradan ayrıldık.

Daha sonra güvenlik görevlisi çalışanının eylemimiz bahane edilerek Ayancık Meslek Yüksekokuluna görev yeri değişikliğine gerekçesiyle gönderildiği bilgisine ulaştık.

  Bu gayri ahlaki sürgünle sadece güvenlik görevlisi çalışan arkadaşımız cezalandırılmakla kalmamış, aynı zamanda Gerze Meslek Yüksekokulunda güvencesiz, örgütsüz, taşeron ve sözleşmeli çalışanlara da gözdağı verilmek istenmiştir.

  Eylemi bahane edilerek yapılan bu anti demokratik uygulamayı şiddetle kınıyor,

Güvenlik görevlisi arkadaşımız Gerze’ deki görevine iade edilinceye kadar sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz.

 

  Gerze Eğitim-Sen

  İlçe Temsilciliği

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 16:43
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER