Biz Sorduk Belovacıklı Cevapladı

Gerze Gündem Haber olarak ilçemizdeki ön safa gelen sorunları Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya sorduk

Biz Sorduk Belovacıklı Cevapladı

Sayın Başkanım, halkımız son günlerde yaşanan su kesintilerinden muzdarip durumda. Niye bu kesintiler bu daha ne kadar sürecek?

Evet haklısınız. Halkımız son günlerde bu konuda biraz sıkıntı yaşıyor. Ama Gerze Halkı şunu bilmeliki bu sıkıntılar daha yaşanılası bir Gerze için. Şu anda herkesin bildiği gibi Gerze’mizde kanalizasyon çalışması yapılıyor.

Tabi bu çalışmaları yaparken istenmeyen olaylar da yaşıyoruz. En büyük sıkıntı da su kesintileri. 1998 yılında içme suyu şebekesi yapılırken imar planlarındaki bazı eksikliklerden dolayı şebeke düz bir hat üstünden döşenememiş. Kanalizasyon için yapılan kazılar sırasında istemeden bu kıvrım yapan su hattına denk gelebiliyor ve su şebekesine zarar veriyor. Bu da o bölgedeki suyun kesilmesine neden oluyor. Belediyemize ait personelin olaya süratle müdahale etmesine rağmen ne yazık ki istemediğimiz halde belli bir süre su kesintisi yaşıyoruz.

Ama Gerze Halkının anlayış göstereceğine inanıyoruz. Halkımızın mağdur kalmaması için ben ve personelim 24 saat görev yapıyoruz. Ulaşıma kapanan yolların hızla düzenlenerek tekrar kullanıma açılması için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Yapılan kanalizasyon çalışması hakkında bilgi verebilir misiniz?

Toplam 60 kilometre kanalizasyon yapma ve yenileme çalışmamız var. Ben göreve geldiğim ilk günlerde Gerze'nin bu ihtiyacını gördüm ve İller Bankası'na proje hazırlayarak sundum. 2012 yılında biten projemiz 2013 yılında onaylanarak ihalesi yapıldı ve çalışmalar başlayarak süratli bir şekilde bitirilmeye çalışılıyor. Şu anda yaklaşık 13-14 kilometresi tamamlandı. Yılbaşına kadar tamamının bitmesi öngörülüyor. Ayrıca 4,5 yıllık çalışmamızda belediye imkanları ile yapmış olduğumuz hatlar bu projeden çıkarılarak. Belediyemizi yaklaşık 2 milyon liralık bir külfetten kurtardık.

Ana taşıyıcı boruları 300 ve 400'lük borularla kuruyoruz. Toplamda 4 yerde terfi merkezi olacak. Tabaktaş'da belediyemiz tarafından kamulaştırılan araziye ön arıtma sistemi kuruyoruz. Burada dört aşamada arıtılan atıklar derin deşarjla açık denize vereceğiz. Bunlar çok uzun vadede Gerze'nin ihtiyacına karşılayacak.

Başkanım, Koyunlu Caddesi ve Kiren Caddesi'nin durumu ne olacak?

Evet oralarda yol durumu itibariyle biraz sıkıntımız var. Gerze'den geçen yol inşaatının da bunda büyük etkisi var. Gelen yağmurlarla beraber durum biraz daha kötüleşti, ama o bölgedeki söz konusu alt yapı çalışmaları tamamlandı. Şu anda yol genişletme çalışmaları yapılıyor, bir hafta on gün içinde asfaltlama çalışmaları başlayacak.

İçme suyu için diğer projeleriniz hangi aşamada?

Gerze çok hızlı büyüyen bir yerleşim yeri. Haliyle alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız buna paralel olarak yoğunlaşıyor. Mevcut içme suyu depolarımız şimdi yeterli gibi görünse de yakın bir zamanda yetersiz kalacağı açıkça görülüyor. Biz de Erfelek Barajından içme suyu getireceğiz. Gelecek içme suyu için 5000 tonluk deponun projesi tamamlandı. Çalışmalar son aşamada Bir yıl gibi kısa bir sürede bu proje tamamlandığında Gerze uzun bir süre içme suyu konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacak. Bunların hepsi yaşamanın mutluluk verdiği bir Gerze için.

Peki, bu zamana kadar böylesine yoğun bir siyasi yaşamın içerisinde hiç “neden bu işin içindeyim?” dediğiniz oldu mu? Ya da yorulduğunuzu hissettiğiniz bir an?

Hiç olmadı, hatta insanlar, benim gösterdiğim performansa şaşırırlar. “Hiç mi yorulmuyorsunuz?” diye sorarlar. Ben de onlara gülümseyerek cevap veririm. İdealist bir yapım var. Dolayısıyla insanlar için bir şeyler yapmak, projeler üretmek, toplumsal yaşamı iyileştirmeye katkılar sunmak benim için aslolandır ve temeldeki mutluluk kaynağımdır. Bu nedenle hiç yakınmadım.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2013, 19:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
GERZELİ
GERZELİ - 11 yıl Önce

sevgi̇li̇ editör ; sormuş olduğunuz soruları siz mi yoksa sayın başkan bey mi hazırladı? başkan beye sormanızı istediğim soruyu neden sormadınız acaba? yinede izin verirseniz ben sorayım;2012 de hazırlanan proje 2013 de onaylandı ve çalışmalarımıza başladık diyor sayın başkan.peki kanalizasyon hattını döşeyeceksin neden parke taş döşemesi önce yaptınız ? bir taraftan şuanda kanalizasyon kazı işlemleri yapılırken kazılacak olmasına rağmen neden kurankursu camii önündeki mahalleye parke taş döşediniz hızlı bir şekilde.parke taş döşemesi yaptınız kanalizasyondan sonra yeniden parke taş döşenecek bu işlemlerden belediyenin zararı varmıdır? sayın başkan yalandan sorulara cevap yazacağınıza buna cevap verin?

gerzem
gerzem - 11 yıl Önce

buzamana kadar yapılan parkeler boşunamı yapıdı bu zararı kim ödüyecek elektirik telefon hatları doğal gaz da tekrarmı kazacaksınız vazgeçin bu popilis polikadan kimse yemiyor

dursun aktaş
dursun aktaş - 11 yıl Önce

bukadar yorumu okuyup takip ediyorumda bu insanlar başkanı eleştirir başbakanı eleştirir evet eleştiri doğru yolu bulmaktır peki biz eleştiri yapan insanlar çokmmu doğruyuz bırakın bizler çalışaan insan istemiyormuyuz istiyoruz bizler için çalışan insan herzaman iyidir zamanında yiyenlere neden eleştiri yapmıyoruz adaamlar gerzeye başkanlık yapmışlar ne yapmışlar hiç birşey devlet vermiş onlar yemiş veşimdide allah bi kısmına çektiriyor beter olsunlar

falancı
falancı - 11 yıl Önce

sayın dursun bey. bu tipler böyle oluyor maalesef. gerzenin yolları yangından kalma diyorlardı. osman başkan neredeyse bütün sokaklari karo taşlariyla döşettirdi. şimdi taşlar bozuluyor. ama niye bozuluyor. su için kanalizasyon için elktrik için. yani bence haybiye bozulmuyor taşlar.

gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

falancı sanrım gerzede yaşayan birisi değilsin.elektırk,su ve kanalizasyon için mi bozuluyor,nerenden çıkartıyorsun bunları.kanalizasyon hattı döşeniyor kardeşim.kanalizasyon döşenir parke taşlar yeniden yapılır,gelecek yıl elektrik için kazılır yeniden parke döşenir,1yıl sonra yeniden kazılır su hattı döşenir yeniden parke yapılır...vs bu böyle gider birileri zengin olur. başkan bey azcık haklı olsa çıkar burada kendini savunurdu ama oda biliyor ki hata yaptı! zararda çok büyük oldu..

banner381
SIRADAKİ HABER