Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftasında bu yıl “Cami, Kadın ve Aile” konusu işlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

  Camiler ve din Görevlileri Haftası nedeniyle Gerze Müftülük Toplantı Salonunda 08 Eylül 2013 Salı günü saat 10 00 de “Cami, Kadın ve Aile” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Gerze Müftüsü Ömer Yay, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak ,ilçe merkezi ve köylerdeki din görevlileri katıldı. Din görevlilerine hafta dolayısıyla çiçek dağıtıldı.

  Açış konuşmasını Gerze Müftüsü Ömer Yay yaptı. Yay konuşmasında,” Hepiniz hoş geldiniz din görevlileri haftanız kutlu olsun. Önceden din görevlileri camiler haftası olarak kutlanıyordu. İnşallah bundan sonra her şey daha güzel olacak. Geçen sene emekli görevlilerimizle birlikte kutlamıştık. Aslında bu işin emeklisi olmaz, din görevi her zaman aktiftir. Biz Peygamberimizin görevinin mirasçılarıyız, onun görevini devam ettirmeye çalışıyoruz. Toplumun ve insanların iyiliğine güzelliğine din görevlisi olarak biz katkı sağlayacağız. Bu bize Allah’tan verilmiş kutsal bir görev, devlette bunu resmi hale getirdi. Görevimizin farkında olalım. Davranışlarımız kayıt altındadır, yarın kıyamette hepsi karşımıza çıkacak.” dedi.
  Konferans Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak tarafından verildi. Öztoprak konuşmasında,“ Öncelikle müftümüz Ömer Yay hocama teşekkür ediyorum. Camiler ve din görevlileri haftasının hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu hafta vesilesiyle insanlara dinimizi anlatma konusunda bir adım atılır. Gelişen çağımızda din görevlileri ve camilerin durumunu konuşalım; Değerli kardeşlerim dünya kurulduktan bu yana, Hz. Adem atamızdan Peygamberimiz Hz. Muhammed ve günümüze kadar din çok önemli bir unsur. Din görevlileri olarak ne yapabiliriz düşünelim. Camiler Müslümanların toplanma yeri, Peygamberimiz döneminde bütün meseleler burada konuşuldu. Bunun için din görevlileri üzerinde halka doğru bilgi vermeliyiz. Bunun içinde daha çok Kuran’ı Kerim okumalı, araştırmalıyız. Günümüz gündeminde camiyle cem evi birleşiyor mu diye soruluyor. 30- 40 yıla aşkın süre önce cem evleri inşa edildi. Atalarımız camilerle kiliseleri yan yana inşa etmişlerdi. Evlatlarımız cem evlerini sorduğu zaman ne diyeceğiz. Böyle bir durumda camilerle cem evi arasında ayrım oluyor. Türkiye’de alevi kesim kendilerini Müslüman hissedenler ve hissetmeyenler olarak ayrılıyor. Ayrı bir dinin olması için ayrı kitap ve peygamberinin olması gerekiyor. Bizim görüşümüz tek bir mabede sahip olmamız gerekiyor.” dedi.

Konferans sonunda Gerze Müftüsü Ömer yay, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak’a katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Cami ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Kızılay Kan Merkezi ile yapılan protokol çerçevesinde din görevlileri ve halka açık kan bağışı kampanyası düzenlendi. Konferansa katılan tüm din görevlileri kan bağışında bulundu. 61 ünite kan bağışı yapıldığı öğrenildi.





















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 16:58
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER