Çetin Uyardı

Mali Müşavir ve SİNDEF Meclis Üyesi Cumhur Çetin; “SGK, sigortalı çalışanı olmayan işyerlerini yakın takibe aldı” dedi.

Çetin Uyardı

Sosyal Güvenlik Kurumu, son yıllarda kayıt dışı istihdamla mücadelede yoğun bir çalışma yürütüyor. SGK bu defa, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında hiç sigortalı çalışanı olmayan işyerlerini, özellikle doktor, avukat, mali müşavir gibi meslek guruplarına ait büroları takibe aldı.

Önce yazı sonra tespit

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, önce; “… Kurumumuz kayıtlarında yapılan incelemeler neticesinde ……………… faaliyetleri alanında kendi adınıza ve hesabınıza bağımsız olarak çalıştığınız, ancak bu alanda hiç kimseyi sigortalı olarak bildirmediğiniz tespit edilmiştir.”

"Bu itibarla Kurumumuzun geçmişe yönelik inceleme yetkisinin 10 yıl olduğu hususu da dikkate alındığında ortaya çıkabilecek mağduriyetlerin en aza indirilmesi bakımından; yürütmekte olduğunuz faaliyet kapsamında büronuzda çalışanınız veya çalışanlarınız bulunuyorsa bunlara ilişkin sigortalılık bildirimlerini zamanında yapmanız gerektiği hususunu hatırlatır, çalışmalarınızda başarılar dileriz.”

şeklinde yazı gönderiliyor. Sonra sigortasız işçi çalıştırıp çalıştırmadığınız takibe alınıyor ve ani ziyaretlerle bu durum tespit ediliyor.

Sigortasız İşçi Çalıştırmayın

Sigortasız işçi çalıştırmanın hem manevi hem de maddi sonuçları var. Örneğin;1 işçinin iş yeriniz de 4 ay önce işe alındığı ve sigortasının yapılmadığının tespit edilmesi ve bunun tutanak altına alınması halinde, yaklaşık 27 bin lira ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 13:37

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER