Engin Altay uyardı.

Chp Sinop Milletvekili Engin Altay’ın Basın Açıklaması

Engin Altay uyardı.

  Bugün Sinop ili Gerze ilçesi Yaykıl köyünde ileri demokrasinin utanç  ve ibret tablosu bir kez daha yaşanmış ve hükümetin hizmet önceliğinin vatandaşlar değil de holdingler olduğu acı sonuçlarla kendini göstermiştir.

  Milli irade, hukukun üstünlüğü ve ileri demokrasi söylemlerini kendi çıkarları söz konusu olduğunda kullanan AKP iktidarı ve hükümeti, bir ilçenin masum, haklı ve son derece insani taleplerine jop ile, biber gazı ile, plastik mermi ile panzer ile cevap veriyor.

  Gerze ilçesi Yaykıl köyü Çakıroğlu mevkiine Anadolu grubu tarafından inşası planlanan ithal kömür kaynaklı termik santralin çevreye ve yöre insanına vereceği kalıcı ve uzun vadeli zararların bilincinde olan yöre halkının çevre duyarlılığının ve bilincinin baskı ve zulümle yok edilmesi mümkün değildir.

  Devletin görevi en temel demokratik hak olan doğayı koruma hakkını vatandaşların elinden cebren almak değil, bu hakkın maksimum düzeyde kullanılmasını sağlamaktır.

  Aylardan beri 24 saat geceli gündüzlü nöbet tutarak yaşadıkları köyün denizini, toprağını, havasını, ormanını gelecek kuşaklara tertemiz devretmek isteyen Yaykıl köylüsüne, bugün devletin jandarması ve polisi tarafından uygulanan şiddetin hiçbir demokratik ölçütle bağdaştırılması kabul edilemez.  Hiçbir gerekçe ve mazeret devletin, masum çocuklara, kadınlara ve yaşlılara jop, panzer ve biber gazıyla şiddet uygulanmasını meşru ve haklı sayamaz.

  Halen bölgede gerilim ve gerginlik sürmektedir. İçişleri bakanını göreve çağırıyorum. Vatandaşla kolluk kuvvetlerini karşı karşıya getiren bu anlamsız süreci durdurun. Kolluk kuvvetlerinin karşı karşıya gelmesi gereken unsur Yaykıl köylüleri değil teröristlerdir.

Bugünkü hengâmede yaralanan 7 vatandaşımıza, 3 polis memurumuza ve 2 askerimize geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum.

22 Ağustosta ve dün gece bütün uyarılarımıza rağmen bugün Yaykıl’da akan kanın sorumlusu İçişleri Bakanıdır.

  Ortadoğu ülkelerinin hakları için çırpınan Başbakanın Yaykıl’da Kaddafi’nin ve Esat’ın yöntemlerini uygulaması Başbakanın nasıl bir ruh hali içinde olduğunu göstermektedir.

  Daha fazla kan dökülmemesi için hükümeti aklı selime davet ediyorum

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

                                                                           ENGİN ALTAY

                                                                  CHP SİNOP MİLLETVEKİLİ


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 13 yıl Önce

sen devletin askerine polisine taş atacaksın onlarda kendini savununca demokrasinin yüz karası bak sen... sizin o zaman pkk ve yandaşlarından ne farkınız kaldı? gerçi bu zihniyet 80 ve öncesi de anarşist düşüncelere sahipti şimdide... siz önce kendinizi düzeltin sayın vekil daha sonra maaşınızı aldığınız devlete laf söyleyin.sizin partinize kalsa bu millet çoktan amerika ve diğer devletlerin uşağı olmuştu.sizin partiniz zaten kimin uşağı?

vatandaş
vatandaş - 13 yıl Önce

sayın editör tarafsızım diye palavralar sıkıyosunuz önceki yorumu görmezsem o zaman kurtulamazsınız benden hadi bakalım....

Etidör notu: sayın okuyucu sitenin logosundanda belli olduğu gibi taraf değil haberciyiz. Farklı isimlerle ayni ip numarasından hakaret içeren yorumlar gönderiyorsunuz birini yayıladık ve etidörü tehdit ediyorsunuz.hakaret içermeyen yorumları zaten yayınlıyoruz uyarmanıza gerek yok, Teşekkürler.

vatandaş
vatandaş - 13 yıl Önce

sayın editör ben sizi tehdit etmedim çenemden kurtulamazsın anlamında söyledim. benim kızdığım hep chp liler haber oluyo gazetenizde... bunların nasıl bi zihniyete sahip olduklarını yazmadınız hiç bunları hep kahraman gibi gösterdiniz.o yorumu yayınlamadınız onuda silin bari ordan.bunlar bu ülkede darbe zeminleri hazırladı; bunlar bu ülkede kardeşi kardeşe kırdırdı bu zihniyetsizler yıllardır dinle uğraştı. engin altay polise askere laf söyleyemez.onlar görevini yapmak zorunda.tabi engin altay ve onun gibi anarşist ruhlar bunu bilmez onların işi gücü ülkeyi karıştırıp arbede yaşatmak.yeter ya bu millet bu zihniyeti istemiyor... askere polise taş atan babam da olsa haklıda olsa davasında benim için haksızdır ve bu durum arka çıkılamaz savunulamaz.termiğe karşıyım bende tabiki ama bunun çözümü bi kaç çapulcuya uyup polis asker taşlamak değil demokrasi ile çözmek... böyle olduktan sonra pkklı piçlerden ne farkımız kaldı... bunları anlatın millete gaz vermeyin...

YAVUZ YILMAZ
YAVUZ YILMAZ - 13 yıl Önce

ACABA ŞİMDİYE KADAR ENGIN ALTAY YA DA CHP GERZE İÇİN SİNOP İÇİN NE YAPTI ONLARIDA YAYINLARSANIZ SEVİNİRİZ.

t.oguz
t.oguz - 13 yıl Önce

Engin ALTAY olmasaydı o termik santral orda çoktan kurulus olurdu biz yavas yavas temiz havamızdan mahrum kalmaya baslardık sular kirlenir balıklarımız ölürdü... sizler ille birini suçlayacaksa kendinizden baslayın buna siz o gün ordamıydınız ?? o köylüyü o halkı hiç düşündünüzmü ?? peki chp chp diyosunuz nerde o zaman AKP'li millet vekilimiz ?? lütfen bu iş için bu kadar uğraşan bi insanı suçlamayın bu büyük haksızlık..

mehmet
mehmet - 13 yıl Önce

Biri demokrasiden bahsetmiş.Hangi demokrasi ülkede demokrasi mi var adalet mi var?Şu an bunların hepsi olsaydı bu santralin kurulmak istenmesi bile olmayacaktı.Danıştayın durdurma kararını halkı hiçe sayan ve Çed raporunu almayan bir özel şirketi savunuyorsunuz.Bu ülkede paranız varsa arkanızda güvenlik gücünüz var bu ülkede iyi bir yerde makam sahibiyseniz size dokunamazlar hukuk işlemez ama mazlumlara köylülere halka dokunabilirsiniz onları ezebilirsiniz.Hala demokrasiden bahsedenlere yazıklar olsun.

hakiki
hakiki - 13 yıl Önce

sinop belediyesinin termik santrale karşı daha duyarlı olmasını istiyoruz çünkü bu termik zehiriden çok etkileneceğiz hep birlikte el ele saygılar

banner381
SIRADAKİ HABER