Yaykıl direnişi sonrası bir kişi tutuklandı.

Dün Yaykıl’da emniyet güçlerinin müdahalesine maruz kalan, ama her şeye rağmen mücadelesinden taviz vermeyen Gerzelilerin görüntüleri her şeyi açıklıyor.


5 Ağustos 2011 pazartesi günü Yaykıl Köyü’nde emniyet güçlerinin koruması altında sondaj için gelenlere halk izin vermemişti.

Atılan gaz bombalarının dumanı altında gövdelerini siper eden vatandaşların maruz kaldığı muamele görüntülerde açıkça görülüyor.

Olaylar sonrası yine de suçlu bulunan çevrecilerden 6’sı gözaltına alındı. bunlardan 5 tanesi salıverilirken, Volkan Özcan’ın sorgusu tamamlandıktan sonra “tüm deliller toplanıncaya kadar” tutuklu kalmak üzere cezaevine gönderildi.


















Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 13 yıl Önce

nerde buhükümet nerde bu akp millet vekili çok değil aylar önce burdaydı yaykıl halkının gerze halkının ayaklarına kapanıyodu oy için yalvarıyodu alacağını aldı şimdi nerde bumudur vekillik sorarım size o kendini bilmez cani polise halkı kırdırmakmıdır milleti halkı temsiletmek. haram olsun size giden oylar bu halk polise kırdırılıyor neden, sizin gibi kendini bilmezlerin çoluğu çocuğu para kazansın diye hakmıdır adaletmidir burdaki garibanın çocuğu aylardır sokakta cadırda yatıyo nöbet tutuyo bumudur yani insanlık bumudur.halkın buzor gününde yanında olmayınca nasıl geleceksiniz ikigün sonra oy istemeye yüzünüz kızarmayacakmı ama sizde yüz yokki siz insan değilsinizki bunca insanın hakkını allah sorsun allah evladınızdan çıkarsın inşalah

murat
murat - 13 yıl Önce

Ordu gelmiş ordu Tuncelide şehit olanların kanı yerde dursun siz gücünüzü halka karşı kullanın.Ezilen halk bunun hesabını soracaktır.

gerzeli09
gerzeli09 - 13 yıl Önce

Para için doğayı satanlara insanları katledenlere yazıklar olsun.Bunların hesabı elbet sorulacaktır.

  HÜSEYİN  BODUR.............
HÜSEYİN BODUR............. - 13 yıl Önce

ALLAH aşkına asırlardır beri Bir tek Polisine ve GÖZ BEBEĞİM Dediği bir tek skerine ve DEVLETİNE hiç isyan etmemeiş, baş kaldırmamış bir GERZE VE yaykıl KÖYLÜLERİNİ bu şekilde sindirmek ve bu lanet olası TERMİK santrali bu cennet kçşesine kurdurmak isyeteyenleri MUTLU ettiyse diyecek sözüm asla olamz..Sanki karşıolarında PKK lı militanlar varmışcasına böyle bir şeklüilde bir tutum izlenmesi karşısında adeta KANIM DONDU.ZATEN BU termik santral insan sağlığı ve doğa için , aynı zamanda istihdam yaratacağı belli olsaydı ; BİR TEK MİLLETVEKİLİ OLARAK İKTİDARDAN SEÇİLMİŞ BİR YERE BUNU YEDİRRLERMİYDİ..???GEREK SAYIN BAŞBAKANIMIZ VE GEREKSE İLGİLİ BAKANLIK BUNU HEMEN KENDİ İLLERİNE ALDIRMAZLARMIYDI. SANKİ BİZLERE ALIN BU SİZİ DOYURACAK, GURBETİ ÖNLEYECEK DİYE BÖYLE BİR KURLULUŞU BAHŞEDERLERMİYDİ..???*HANİ MİŞLER İRADESİNE SAYGI VARDI.. MİLLETSİZ DEVLET, DEVLETSİZ MİLLET OLMAZDI...BU ANADOLU GRUBU NE YAPTIDA, NE VERDİDE İSTENMEDİK BİR YATIRIMDA ISRAR EDİLİYOR..YAŞAYIN GERZE HALKI

anne
anne - 13 yıl Önce

doğuda şehit olan asker ve polislerin katillerini yakalayamayanlar bu genci yakalamışlar alkışlamak lazım daha birkaç ay gerzede jandarmaya boyabatta polise kastamonuda şehit olanpolisin katilerini buldunuzmuda bunların cezalarını verdizmide hangi yüzle bu masum ve haklı insanlara eziyete geldiniz.nasıl isteriz artık çocuklarımızın asker polisolmasını o masum genci tutuklamışsınız başınız göğemi erdi gücünüz onamı yetti.bu devletin askeri polisi kendi halkının güvenliğini koruması gerekirken nasıl anadolu grubunun güvenliği için halkına işkence eder vijdanlarınız rahatmı

............HÜSEYİN BODUR.............
............HÜSEYİN BODUR............. - 13 yıl Önce

bURADAN SÖZ VERİYORUM ; AVUKAT TUTULSUN KAÇ LİRA İSE ONU ŞU AN BİLEMİYORUM YARI PARASINI BEN VEREMEYE RAZIYIM...GERZEDEN TUTULMASA İSTANBULDAN TUTAYIM....BUNU O CEFAKAR VE AHDE VAFALI KARDEŞİMİN BİLMESİNİ İSTİRHAM EDİYORUM...GERZEYİ VE GERZELİYİ SE
VEN HER GERZE SEVERE EVİMİN VE GÖNLÜMEN, CEBİMİN KAPISI AÇIKTIR ..

B.Demir
B.Demir - 13 yıl Önce

Yaykıl köyü halkı. bu size bayram şekeriydi.AKP desteğiniz için size teşekkür etti.desteklemeye devam edein AKPyi.yakında baklava var sırada.

Ben de Gerzeliyim...
Ben de Gerzeliyim... - 13 yıl Önce

MERAK ETME ARKADAŞIM.2 GÜN SONRA OY İSTEMEYE DE GELİRLER,İSTEDİKLERİ OYU DA ALIRLAR.....


banner381
SIRADAKİ HABER