Gazeteciler Siyah Çelenk Bıraktı

Sinop'ta Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olarak kayıtlarının yapılmadığını söyleyen gazete muhabirleri cemiyet önüne siyah çelenk bıraktı.

Gazeteciler Siyah Çelenk Bıraktı


 Sinop'ta yayın yapan Sinop Pusulası adlı yerel gazetenin 8 çalışanı, kendilerinin kasıtlı olarak cemiyete üye yapılmadıkları iddiasıyla üzerinde 'kınama' yazan siyah çelengi, cemiyetin Atatürk Caddesi üzerinde ki merkezine bıraktı. 

Polisin güvenlik önlemi aldığı protestoda gazete çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Murat Yılmazer, üç iletişim fakültesi ve iki yüksekokulu mezununun kadrolarında bulunduğunu belirterek, cemiyette gazetecilikle alakası olmayanların üyeyken, kendilerinin üyeliğinin kabul edilmemesini kınadıklarını söyledi.

Bu sırada gazetenin muhabirleri 'berber manav cemiyette ne arar?', 'bizler gazeteciyiz cemiyette üye değiliz' yazılı dövizler açtı.

 

Sinop Pusulası Haber Yönetmeni Murat Yılmazer konuşmasında,

 “Sinop Pusulası Gazetesi çalışanları olarak yaklaşık bundan iki ay önce Sinop Gazeteciler Cemiyetine üye olma başvurusunda bulunmuştuk.

     Aradan geçen iki ay süre içerisinde bize herhangi bir cevap verilmeyişini ve şu ana kadar da Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını vekâleten yürüten Hikmet Kurada’nın kişisel sorunumu var anlayamadık. Tüm iyi niyet altındaki girişimlerimize rağmen Cemiyet başkanının hiçbir mazeret göstermeden sekiz arkadaşımıza gelen cevap ‘üyelik talebiniz kabul edilmemiştir’ oldu. Bizlerde kendisinden gerekçeli bir karar bekledik ama şu dakikaya kadar bize ne yazılı bir cevap ve nede gerekçeli bir karar gösterilmedi.

     Bizlerde Sinop Gazeteciler Cemiyetinin Sinop’ta ne gibi bir faaliyette bulunduğunu merak etmeye başladık. Sinop’ta günlük olarak yayın hayatını sürdüren Sinop Pusulası kadrosunun içerisinde üç kişi iletişim fakültesi mezunu, iki kişi yüksek okul mezunu dört arkadaşımızda lise mezunudur. Şu ana kadar ayrıca yapmış olduğumuz araştırmada Sinop Gazeteciler Cemiyetinde yerel gazetelerden hiç muhabir arkadaşımızın kaydının olmadığını tespit etmiş bulunmaktayız. Yaptığımız araştırmalarda da gazetecilikle ilgisi olmayan kişilerin üye olduğunu da herkes gibi bizde biliyoruz. Ayrıca Sinop Gazeteciler Cemiyetinin kapısının uzun süreli kapalı kaldığı da dikkat çekmekte. Hizmet veren bir cemiyet yerine kapalı bir cemiyet etik değil. Ancak, birlik ve beraberlik, kaynaşmanın Sinop’un çıkarı doğrultusunda olmalı. Bütünleşmenin yolu da cemiyetçilikten geçtiğini biliyoruz. Bu bağlamda sayın başkanın bu konu hakkında daha objektif davranmasını bekliyoruz.

     Bizler şu anda Sinop Gazeteciler Cemiyetinin almış olduğu kararı protesto etmek için kapısına siyah çelenk bırakıyoruz” dedi

  Cemiyet Başkanı Hikmet Kurada ise, üye olmak isteyenlerin taleplerine müspet ya da menfi olarak karar verilmesinin tüzüğe göre yönetim kurulunun uhdesinde olduğunu söyledi. Kurada, "Tüzüğümüzün 7. maddesi, üye taleplerini hiç bir gerekçe göstermeksizin yönetim kurulu üyeleri kabul ya da reddeder demektedir" dedi. Hikmet Kurada, konunun adli makamlara taşınacağını belirtti.
  Cemiyette gazeteciler dışında herkesin bulunduğunu, bakkalından berberine kadar farklı kişilerin bulunduğunu savunan

Konuşmanın ardından gazeteciler cemiyetinin kapısına siyah çelenk bıraktılar.

 

 

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER