Gelir Sinop Üniversitesinin

ASİDER (Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği) örnek bir davranış sergiledi.

Gelir Sinop Üniversitesinin

  MERKEZİ Almanya‘nın İserlohn kentinde olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği‘nin (ASİDER) geleneksel “Sinoplular Şöleni“ Datteln kentinde yapılacak. Cankan Grubu‘nun solisti Malik Ayhan ile Aydın Çimen, Harbi Enver, Erol Aydın, Grup X.Fert ile Sinop Halk Oyunları Ekibi‘nin sahne alacağı şölenin geliri Sinop Üniversitesi‘ne bağışlanacak.

AVRUPA‘DA 120 BİNE AŞKIN SİNOPLU YAŞIYOR

  İstanbul‘dan sonra en çok Sinoplu’nun Avrupa‘da yaşadığını altını çizen ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “Avrupa‘da 120 bine aşkın Sinoplu yaşıyor. ASİDER kuruluşundan beri Avrupa‘da yaşayan tüm Sinopluları kucaklayan bir dernek oldu. Olmayada çalışıyoruz. Zaten ASİDER, Avrupa’da Avrupa genelinde örgütlenen tek yöresel dernek.  Yeni yönetim olarak uzun bir aradan sonra, geleneksel hale gelen şölenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu şölen Avrupa‘daki Sinopluların kucaklaşma gecesi olacak şeklinde konuştu.

HAZIRLIKLAR TAMAM - BİLETLER SATIŞA ÇIKTI

  ASİDER‘in Genel Sekreteri Birol Üstün (sağ başta)  ile Yönetim Kurulu Üyesi Cihan İncedayı (sol başta) ile şölen ile ilgili son çalışmaların iştişaresini yapan Başkan Ali Çalışkan (ortada), tüm hazırlıkların tamamlandığını ve bilet satışların başladığını söyledi. Başkan Ali Çalışkan, şölen ile ilgili tüm bilgilerin   www.asider.de  internet sitesinden edinilebileceğinin altını çizdi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2014, 10:11
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER