Gençlik ve Güvenli Gelecek

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik 23 Ekim 2013 Çarşamba günü “ Gençlik ve Güvenli Gelecek” projesi kapsamında eğitim semineri düzenlendi.

Gençlik ve Güvenli Gelecek

  Düzenlenen Eğitim seminerine Sinop Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Bozkurt, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İbrahim Gökhan Ceylan,  Akademik Kadro ile Gerze Terörle Mücadele Büro Amiri Kadir Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

23 Ekim 2013 pazartesi günü saat 10.00’ da gündüz öğrenim gören yaklaşık 200 öğrenciye,  saat 18.00’da 2. Öğrenime devam eden yaklaşık 150 öğrenciye Gerze Meslek Yüksekokulunun konferans salonunda  “ Gençlik ve Güvenli Gelecek”  projesi kapsamında özellikle çocuklarını terör örgütlerine kaptıran ve ulusal basında haber alan ailelerin dramı ile gençlerin nasıl kandırıldıklarını içeren kısa videolar izlettirdiler.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan “Gölge Oyunu” slayt sunumunda ise terör örgütlerinin elaman temininde izlemiş olduğu yollar, faaliyet alanları, eğitimdeki faaliyetleri, üniversite öğrencilerine nüfus etmedeki metotları hakkında eğitici bilgiler verildi.

Yetkililer, Terörizmle mücadelede herkese büyük görevler düştüğünü, amaçlarının teröre karşı toplumun tüm katmanları ile ortaklaşa ve kararlı bir şekilde mücadele yürütmek olduğunu bu anlamda terör örgütlerinin gençlerimizi kandırmasına mani olmak için daha dikkatli ve duyarlı olmak gerektiğini belirtilerek, her konuda olduğu gibi bu konuda da gençleri polise yardımcı olmaya davet ettiler.

Eğitim sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan yetkililer ayrıca öğrencilere bilgilendirici broşürler dağıttılar. 














 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 09:31
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER