Gerze AB’yi ağırladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından ‘9 Mayıs Avrupa Günü’ etkinlikleri kapsamında Sinop’un ev sahipliği yaptığı Türk ve yabancı temsilciler Gerze’yi ziyaret etti.

Gerze AB’yi ağırladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye ile Avrupa Birliği`nin ortak kültürel mirasının tanıtılıp desteklenmesini amaçlayan etkinlikler kapsamında Sinop’a gelen Türk ve yabancı temsilciler Gerze’ye geldi.
Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, İl Sağlık Müdürü Dr.Osman Açıkgöz ve Sinop Müzesi Müdürü Fuat Dereli eşliğinde Gerze’ye gelen temsilcilere North Star Otel`de akşam yemeği verildi.
Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Emniyet Müdürü Mustafa Zorbay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe, Avrupa Birliği Delegasyonu Müsteşarı Erwan Marteil, Sektör Yöneticisi Seda Erden, Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinden Burak Erdenir, Çağrı Çakır, Ferda Akgül ve Avusturya Büyükelçisi Dr. Hannes Schreiber, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Sebine Ladstatter katıldı.
Yemeğin ardından Gerze Kültür ve Sanat Merkezinde, Sinop Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tarihi Türk Musikisi Korosunun icra ettiği müzik dinletisi izlendi.
Gerze`yi çok beğendiklerini ve yapılan misafirperverlikten memnun olduklarını belirten ziyaretçiler daha sonra ilçeden ayrıldılar.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER