Gerze için bayram namazı saati

Bayram namazı nasıl kılınır?

Gerze için bayram namazı saati
11 Ayın sultanı Ramazan ayının hediyesi Ramazan Bayramı 30 Ağustos Salı günü başlıyor. Bayram namazı saat 06.44'de

Coşkunun, sevginin, kardeşliğin paylaşıldığı Ramazan ayının bu sene
Ağustos ayına denk gelmesi sebebiyle sıcaklarla birlikte oruç tutan vatandaşlar biraz zorlansalar da ibadetlerini yerine getirdiler.
Bir ay boyunca Ramazan ayının bereketi hanelere yansırken, ilçemizde Ramazan ayının tüm güzellikleri bu sene de yaşandı. Ramazan ayı boyunca camileri dolduran müminler aynı zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşlarla ekmeklerini paylaştılar.
Ramazan ayını uğurladığımız ve bu bereketli ayın hediyesi olan Ramazan bayramının başladığı 30 Ağustos Salı günü bayram namazı ilçemizde saat 06.44’de kılınacak.
Gerze Gündem olarak uğurladığımız Ramazan ayının hediyesi Ramazan bayramına kavuşmamız nedeniyle, tüm islam âleminin bayramını kutlar, yüce Mevla’mızdan hep birlikte daha nice ramazanlara ve bayramlara kavuşmayı temenni ederiz.
 
Bayram Namazı Nasıl Kılınır?
Topluca kılınan bayram namazları; müslümanlar arasındaki birlik ve beraberligin güzel bir göstergesidir.
Cuma namazı farz olan kimselere, bayram namazlarını kılmak vacibtir. Bayram namazı iki rek'attir. Cemaatle kılınır. Bayram namazlarında ezan okumak, ikamet getirmek yoktur. Bayram hutbesi sünnettir ve namazdan sonra okunur.
Diger namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atinda üç, ikinci rek'atinda da üç kere olmak üzere fazladan 6 tekbir alınır. Bunlara ''Zevaid'' tekbirleri denir.
Ramazan Bayramı Namazının Kılınışı Birinci Rek'at:
1 ) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasinda yeralır ve ''Niyet ettim Allah rızası için Ramazan Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.
2) İmam ''Allahü Ekber'' deyip ellerini yukarıya kaldırınca. cemaat de ''Allahü Ekber'' diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbegi altına bağlar.
3) Hem imam, hem de cemaat gizlice ''Sübhaneke''yi okur .Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:
Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice ''Allahü Ekber'' diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.
İkinci Tekbir: ikinci defa ''Allahü Ekber'' denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide olduğu kadar durulur.
Üçüncü Tekbir: Sonra yine ''Allahü Ekber'' denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.
4) Bundan sonra imam, gizlice ''Euzü Besmele'', açıktan fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imami dinler)
5 ) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır .
İkinci Rek'at:
6) İmam gizlice Besmele, açıktan da fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden
(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır , üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır, sonra da secdeler yapılarak oturulur.
7) Oturuşta. imam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazi bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER