Gerze Tam Kadro

Gerze Belediyesi tarafından düzenlenen 04 Ağustos 2016 Perşembe günü, saat 20 30 da, eski Cezaevi Önünden başlayıp Hükümet Meydanı'nda sonlanacak olan mitinge Gerze Halkı büyük ilgi gösterdi.

Gerze Belediyesi tarafından düzenlenen mitinge Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Gerze Müftüsü Ali Işık, Adalet ve Demokrasi Platformu Başkanı Hüseyin Yüksek siyasi parti başkanları, sporseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı Ankara’da yaşanan askeri kalkışma hareketi sonrasında tüm yurtta süren demokrasi nöbetleri devam ederken Gerze Belediyesi tarafından düzenlenen 04 Ağustos 2016 Perşembe günü, saat 20 30 da, eski Cezaevi önünden başlayıp Hükümet Meydanında toplanan halka ilk olarak Gerze AK Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman seslendi.

Karaman, “Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaman kadar bu vatan için kanını dökmüş bütün şehitlerimizi ve ayrıca 15 Temmuz günü ülkemizde darbe girişimde kendilerini tankların, kurşunların ve uçakların önüne atan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Biz yaklaşık 20 günü aşkın süredir buradayız. Burada hiçbir partinin otoritesi veya gücünün gösterilmediği sağcı solcu milliyetçi ulusalcı ayrıştırılmadı. Bizleri burada yalnız bırakmayan tüm demokrasi neferlerine tek tek teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman’dan sonra halka seslenen Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “Cumhuriyet ve demokrasi aşığı sevgili Gerzeliler sizlerin karşısında sevgiyle eğiliyorum. Günümüz çok zor şartlar altında geçiyor. Bugünler şuanda yaşanmadı. Bugünler tarihe baktığımızda Selçuklu,  Osmanlıda ve Cumhuriyetin kuruluşunda devamlı yaşandı. Tüm terör örgütleri her zaman yabancı devletlerin emperyalizm uşağı oldu ve emperyalizm ülkelerinin ülkemizi parçalamak, bölmek ve ele geçirmek için emellerinden hiçbir zaman vazgeçmediler. Selçukluyu yıkmada bu oldu. Osmanlı yıkmakta bu oldu. Ne zaman ki devlet kutsal dinimizi kullanarak o kutsal değerleri alet ederek iktidara gelen veya baştakileri etkileyen yöneticiler devleti, yavaş yavaş özellikle emperyalist ve dış güçler tarafından örgütlenmiş bu güçler devletleri yavaş yavaş yıktılar. Biliyorsunuz büyük bir kurtuluş savaşı verdik. Kime karşı verdik? Emperyalist ülkelere karşı verdik. Bu savaşı verirken tüm ülke topyekün savaş verdi.” dedi.

Son konuşmacı Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, “Yüreklerinizin sıcaklığı gecenin sıcaklığından yüce sevgili Gerzeliler hepiniz hoş geldiniz. Sevgili hemşerilerim; birkaç kere konuşma yaptım ve benzeri şeyleri söyledim. Belki tevcit pilavı gibi aynı şeyleri söylüyorum diyebilirsiniz ama çok önemli olduğunu düşünüyorum. Malum bu hareket yaklaşık 40-45 yıllık bir faaliyetin sonucunda buraya geldi. Tabi buraya gelirken sivil iktidarlarımızın iyi niyetini ve özelliklede insanlarımızın kutsal din duygularını sömürdü. Şimdi biraz önce belediye başkanım ifade etti. Bunların arkasında hiç kuşku yok ki emperyalist güçler var. Ancak şunu unutmayın ilk önce biz akıllı olacağız. Yani o emperyalist güç dediğiniz topluluklar belki kendi menfaatleri için bunu yapıyorlar. Kendi açılarından belkide haklılar. Onun için ilk önce biz akıllı olacağız. Biz uyanık olacağız ki bunları yenelim. Değerli Gerzeliler aynı gemide olduğumuzun bilincinde olduğumuzu 15 Temmuz akşamı bu millet hepimize gösterdi. Bugün burada bütün siyasi partiden bütün sivil toplum kuruluşlarından herkes bir arada. Bütün Türkiye burada. Bu yüzden hepinizi kutluyorum. Hiç kuşku yok ki bugün bu topluluk artık şunun bilincinde hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi batar ise ne AK Partilisi ne CHP lisi ne MHP lisi ne herhangi bir partilisi veya sivil toplum kuruluşundan herhangi biri dünya yüzünde kalmaz. Herkes birbirine saygı göstererek aklını kullanarak bundan sonra yaşamak zorundadır. Bu bilinci gösterdiğiniz için hepinize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Teşekkür ediyorum.” dedi.

 


























































































































 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 00:02

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER