Gerze’ye yoğun ilgi.

Sinop Valisi Dr. Ahmet CENGİZ öncülüğünde düzenlenen Sinop Tanıtım Günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezindeki açılışla başladı.

Gerze’ye yoğun ilgi.

  Sinop Valisi Dr. Ahmet CENGİZ öncülüğünde düzenlenen Sinop Tanıtım Günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezindeki açılışla başladı. Açılışa Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BİRCAN, Sinop Valisi Dr. Ahmet CENGİZ, Sinop Milletvekili Engin ALTAY ve Mehmet ERSOY gibi birçok protokol katıldı.

   Sinop ve ilçelerinin tanıtım yaptığı fuarda Gerze Belediyesi yerini aldı. İtina ile hazırladığımız standımızda ilçemizin doğal ve kültürel özelliklerinin tanıtımı yapıldı. Standımızda yer alan canlı Hacı Kadı Horozu ve tavuğunun yanı sıra Sorkun Şelalesi, Yakup Ağa Konağı, El Dokuması Gerze Peşkirleri, Gerze motifleri ile işlenmiş seramik çalışmalarının tanıtımına yer verildi. Zaman zaman canlı müzik yapılarak renklenen standımıza ilgi yoğun oldu. Ankara’da yaşayan Sinoplu hemşerilerimizin Gerze özlemini giderirken Ankaralılar içinde yeni tatil mekânı keşfetme olanağı sunuldu. İlçemizi çok beğenen Ankaralılar en kısa zamanda Gerze’ye gelmek istediklerini belirtti.




























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2012, 13:01
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER