Gerze’yi dünyaya tanıttılar.

10–13 Şubat tarihleri arasında yapılan ve dünyanın en büyük 6. fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) katılan Gerze Belediyesi, fuarda açtığı stantla Gerze`nin dünyada tanınmasını sağladı.

Gerze’yi dünyaya tanıttılar.

TÜYAP Beylikdüzü’nde kapılarını 15. kez ziyaretçilere açan turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu EMITT’in açılışını Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen valilerin, belediye başkanlarının ve 60 ülkeden gelen Turizm Bakanlıkları ve resmi temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen fuarda, Gerze Belediyesi’nin açtığı stant büyük ilgi çekti.

İlk gün, Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ziyaretçileri bizzat ağırladı.

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, standı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a kotra maketi hediye etti.

İstanbul Gerzeliler Derneği Başkanı Mustafa Bartınlı ve Kağıthane Sinoplular Derneği Başkanı Musa Can’ın da bulunduğu standı renklendiren halkoyunları ekibinin gösterileri büyük bir ilgi gördü.

İlk 2 gün turizm firmalarının gözdesi haline gelen stant, 3. ve 4. günler fuarın halka açılmasıyla ziyaretçi akınına uğradı. Fuar süresince stanttan bir an olsun ayrılmayan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve eşi Gül Hanım Belovacıklı’nın, memleket hasretini gidermek için fuara gelen gurbetçi Gerzeliler ile tek tek ilgilendiği görüldü.

















Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
mavi bayrak
mavi bayrak - 13 yıl Önce

güzel bir calisma baskani kutlarim ama gerzede turizm diye bi sey yok ki .. ne deniz turizmi , ne de tarih turizmi var. gerzede sari levha var mi yokk.. gerzedee denize girilecek bi r plaj bile yokk ... neyi tanittilar merak ettimm sadece yakupaga konagi ile tuzim olmaz:))) cay bahceleri ile dee turizm olmaz . gerze de iki tane otel var sanirim onlarda zarardaa ...bundan sonra gerzedee sanayii turizm.... olcak durum onu gösteriyor.....

gerzeli
gerzeli - 13 yıl Önce

Tanıtım formatınızı bilmiyorum ama, orada Gerze'yi bir tek Yakup Ağa konağı ve kıytırıktan horoz biblosuyla mı tanıtacaksınız. Hele o cam şişelere yapılmış desenlerle mi. Biraz araştırma yapın da daha önceki yöresel diye yutturduğunuz yemek yarışmasına dönmesin. Çok merak ettim şu dışı boyalı rakı şişeleri bizim hangi kültürümüzü yansıtıyor. O şişeleri yük edeceğinize bizi anllatan tütünümüz, balığımız var.Daha da eskisi yumurtamız var. Sempolize etseydiniz ya çok bilmiş.....

gerzelii
gerzelii - 13 yıl Önce

sarı levha adı altında yorum yapan kişiyi tüm içtenlikle kutluyorum vede katılıyorum. tamam gerzemiz çok guzel ama eksıklıklerı çok ...bır sahıl yookkkk aartık duyun sesımızı...en yakın yer hurma dıbı ama oraya bıle bakan yok pıslık ıçınde nıye temızlemıyo bu beledıye buralarııı ...neyın tanıtımını yapmış bu başkan acacba?

köylü
köylü - 13 yıl Önce

Gerzeli rumuzlu kardeşim. Neden şaşırdın. Onlar şişesiz yapamazlar.İLKokul çocukları bile daha araştırarak inceliyerek stant hazırlardı.

cotuk
cotuk - 13 yıl Önce

sergi güzel oma oraya giderken maket leri resimleri kendinizi getirecenize ilcemizde ilcemizde yetişen üretilen ürünleri getirmek hicmi aklınıza gelmedi .diger ilceleri sergilediklerini görünce utanmışsınızdır.

vatandaş
vatandaş - 13 yıl Önce

mezarında rahat uyu senin konak ta olmasaydı gerzeyi tanıtacak hic bir varlığımız yoktu .ha bide ..... şişelerini unutduydum az kalsın.

banner381
SIRADAKİ HABER