Haftanın Gözde Meyvesi Kuşburnu

Doğanın içinden gelen haftanın meyvesi kuşburnu.

Haftanın Gözde Meyvesi Kuşburnu

  Sonbaharın gelmesiyle birlikte pazarda aranılan hale gelen kuşburnu ilçemiz köylerinden getirilerek tezgâhlardaki yerini almakta. Ormanda doğal ortamında yetişen, gövdesi dikenli bir meyve olan kuşburnu kilosu 3 TL’den satılmakta. Kuşburnu; çayının, meyve suyunun ve reçelinin yapılabildiği bir meyve olmasıyla dikkat çekmekte.

  Ayrıca yapraklarının kaynatılıp soğutulduktan sonra suyunu süzerek ciltlerdeki kırışıklıkları gidermede kullanılabilmekte. Daha çok çayının yapılmasıyla bilenen meyvenin faydaları; Vücut direncini artırdığı, vücuda ve gözlere kuvvet verdiği, kan dolaşımını hızlandırdığı, sindirimi hızlandırdığı, vücuttaki atık maddeleri vücuttan uzaklaştırdığı, kansere karşı koruyucu olduğu, romatizma şikâyetlerini azalttığı, ağrıları hafiflettiği, şeker hastalarına iyi geldiği, selülit oluşumunu engellediği olarak sıralanmakta.

  Kurban bayramına sayılı günler kalmasıyla birlikte tezgâhlarda satılan sebze ve meyve fiyatları;  üzüm, uvaz, taze soğan, nar 2 TL, Mısır unu, armut 3 TL, elma, pırasa, mısır, turp 1 TL, ıspanak 5 TL, ceviz 10 TL, nohut 6 TL olarak satılmakta ise de pazarlıkta yapılmakta.













































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 10:28
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER