Hocamıza Vefa

Gerze Belediyesi Meclisi örnek bir karara imza attı, Sedat Hoca artık ebediyen aramızda.

  Öyle bir yaşamdı Sedat Işıdı’nın ki de, kısa ama insanca, onurluca, hiçbir zaman eğilip bükülmeyen tavrı ile. Bir insan güzel olan hasletlerin tümünü ancak bu kadar toplayabilirdi yaşamında ve yaşattıklarında. Bir yandan insan yetiştirmek gibi görevlerin en kutsalına soyunup bunu eksiksiz yerine getirirken, harika bir eş, iki pırlantaya mükemmel bir baba olarak hepimize gösteren emsalsiz bir örnekti.

Sadece insan ve Gerze sevdası üzerine kurduğu yaşamında içinde insan, içinde sevgi ve saygı, içinde aydınlanma, içinde kültür ve sanat olan, yaşadığı coğrafyaya olan borcunun bilinciyle Gerze için gecesini gündüzüne katan bir tercihti onun ki. Bir iş bu kadar mı güzel başarılır be hocam. Tek bir insan dahi kırmadan bir ömür nasıl sürdürülebilir.  Aşk olsun hocam, insanlık çıtasını o kadar yükseğe taşıdın ki yaptıklarınla senden sonra işimiz çok zor. Ama seni unutmadık, gittiğin günden beri, ne yosun, ne de pas tuttu özlemimiz.

Müjde hocam, içinde Gerze olan, içinde kültür ve sanat olan, yani içinde her şeyinle sen olan, sesinle ve sazınla, oynadığın tiyatro eserleri ile dolu, içinde hala kokun olan bir abideye ”GERZE BELEDİYESİ SEDAT IŞIDI KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ” adını verdik, zaten gönüllerimizde idin, artık ebediyen anılarımızdaki en emsalsiz makamdasın.

Ahde vefanın emsalsiz örneğini vererek Sedat Işıdı adını Gerze Kültür ve Sanat Merkezine veren, bu müstesna kişiliğin anısına gösterdiği incelik, zerafet ve kadirbilirlik için Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve böylesine anlamlı bir karara imza atan Gerze Belediyesi Meclis Üyeleri; İrfan Sağır, Yücel Yuvacı, Arif Recep Gürses, Gülnur Özden, Ahmet Aydın, Mustafa Akbaş, Dursun Kaptan, Mustafa Doruk, Mustafa Çelik ve Ramazan Demircan’a sonsuz teşekkürler ediyoruz.
Haberin Videosu:

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 12:20

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
ismihan ışıdı
ismihan ışıdı - 8 yıl Önce

saygı değer belediye başkanım osman belovacıklıya,sayın belediye meclis üyelerine böyle güzel bir karar aldıkları için sonsuz teşekkür ediyorum.bizleri çok sevindirdiniz,gururlandırdınız.sedatımı sonsuza kadar yaşattığınız için çok sağolun.

gerzeli
gerzeli - 8 yıl Önce

peki almış olduğunuz bu karar gerzede vefat eden diğer öğretmenlerimize,ailelerine saygısızlık değil mi ?

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

kararda imzasi olan herkese huzurlarinizda teşekkür ediyorum....bence çok isabetli ve yarinde bir karar olmuş..!!!!!!!!!!!!!sedat hocamiz için az bile..saygilarimla..!

Erman IŞIDI
Erman IŞIDI - 8 yıl Önce

bu değerli haberiniz ve güzel yaziniz i̇çi̇n müteşekki̇ri̇m. bi̇r kere daha çok mutlu olduk. huzurunuzda, bu güzel atilimda emeği̇ olan herkese bi̇r kere daha teşekkür edi̇yorum

H.çakır
H.çakır - 8 yıl Önce

sayın gerzeli kardeşim. sedat hocamın gerze ye verdiği emeği herkes biliyor. kültür ve sanata verdiği önem, her türlü sosyal aktivitede öncülük yapması, her türlü kültürel organizasyonda görev alması ve çevresinde bu kadar sevilmesi sanırım onun adını yaşatmak için yeterli sebebler. eğer gerzeye bu kadar emeği geçen bir başkasını biliyorsanız söyleyin o da değerlendirilir mutlaka.

banner381
SIRADAKİ HABER