İl Genel Meclisi Yaykıl’a el attı.

Gerze’de yaşanan 5 Eylül olaylarının ardından Sinop İl Genel Meclisi araştırma komisyonu kurdu.

İl Genel Meclisi Yaykıl’a el attı.

5 Eylül tarihinde gerçekleşen ve tüm ülkede ses getiren Yaykıl direnişine Sinop İl Genel Meclisi sessiz kalmadı.

Meclise verilen soruşturma önergesi sonrası AKP grup başkan vekili Güryay Güzel ve CHP grup başkan vekili Abdullah Batur ile il genel meclisi üyesi Mustafa Demirel'den oluşan heyet Gerze’de konu hakkında araştırma yapmaya başladı.

İlk olarak GES bürosunu ve daha sonra Yeşil Gerze Çevre Platformu ile Gerze Çevre ve Kalkındırma Derneğini ziyaret eden komisyon üyelerinin hazırladığı raporun İl Genel Meclisinde tartışılacağı öğrenildi.

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz YEGEP Dönem Sözcüsü Şengül Şahin, kendilerini ziyaret eden komisyon üyelerine şimdiye kadar yaşanan sürecin hukuki boyutunun yanlışlıklarından bahsettiklerini söyledi.

Dilekçelerle yapılan başvurular sonrası aldıkları cevaplardan anladıklarının, bu sondaj çalışması hakkında yerel yöneticilerden her hangi bir izin alınmadığı, bakanlığın doğrudan devrede olduğu yönünde bilgi edinildiğini söyleyen Şengül Şahin, normalde 1 yıl olan ÇED süreci için 6 ay uzatma alan firmanın süre bitimine 90 gün kalması nedeniyle telaşa girdiğini ve 1.5-2 metre yapabildikleri sondaj çalışmasının aslında 30 ya da 170 metre yapılması gerektiğini komisyon üyelerine anlattığının da altını çizdi.

Balık yuvalarının bozulacağı, içme suyuna yakın bölgede yapılan, hem sit alanı hem de tarım yapılan bölgenin birinci derece arkeolojik bölge olmasını hiçe sayarak hala çalışmalarına devam eden Anadolu Gurubu’nun yaptık dediği sondaj çalışmasının geçersiz olduğunu bilirkişiler tarafından tescillendiğini ve son raporu beklediklerini konuşmasına ekledi.
















Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
aydın
aydın - 13 yıl Önce

İl Genel Meclisi yapılması gerekeni yapmış.Kendilerine çök teşekkür ederim.

Ferhat Hançer
Ferhat Hançer - 13 yıl Önce

Yorumları yayınlarken, başkalarının adını kullanarak yorum gönderenlerinkini lütfen ayırt edin!Sonradan düzeltmesi zor oluyor!..

banner381
SIRADAKİ HABER