YEGEP güven tazeledi.

YEGEP’in yapılan genel kurulunda dönem sözcülüğüne, bu güne kadar bu işi en iyi şekilde yürüten Şengül Şahin seçildi.

YEGEP güven tazeledi.

21 Eylül Çarşamba günü yapılan Yeşil Gerze Çevre Platformu genel kurulunda bu güne kadar yapılan mücadeleler ve yapılacaklar masaya yatırıldı.

Saat 20.30’da başlayan toplantı Gerze Belediyesi meclis salonunda yapıldı.

İlk konuşmayı yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, toprağını korumak için onurlu mücadele veren Gerzelilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında YEGEP’in şimdiye kadar yaptığı etkinliklerle kurumsal bir yapıya büründüğünü, sağlıkl, ayağı yere basan ve insanımıza ışık tutan bir örgüt haline geldiğini söyledi. Artık tüm Türkiye’de sevilen ve öncelik verilen Gerze Halkını verdiği mücadeleden dolayı kutladı.

YEGEP’in hiçbir siyasi örgütün temsilcisi olmadığını özellikle belirten Osman Belovacıklı’nın ardından söz alan dönem sözcüsü Şengül Şahin, yapılan direnişin ardından Sinop İl Genel Meclisi’ne verilen önergeyle araştırma komisyonu kurulduğunu ve o komisyonun olayların ardından Gerze’yi ziyaret ettiğini belirtti. Her görüşün fikrinin alındığı ziyarette, Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerinin termik santral karşıtı insanlar hakkında olumsuz bilgilendirildiğini gördüğünü söylediği konuşmasında, bu konuda mücadele veren hiç kimsenin herhangi bir siyasi görüşle hareket etmediğini, sadece topraklarını korumaya çalıştıklarını anlattık dedi.

Daha sonra tekrar söz alan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, termik santralin kurulmasına olumlu bakan insanlarla diyaloga girilmesinin yanlış olduğunu, sadece onlarla değil gizli ya da açık destek veren herkesin tecrit edilmesi gerektiğini savundu.

Toplantıda söz alan Necip Vardal, hareketin basınla sıkı ilişkiler içinde olması gerektiğini, bu konuda her türlü iletişim aracının kullanılması gerektiğini söyledi. Artık hukuksal ve adli olarak da donanımlı olunması gerektiğini söyleyen Vardal, mücadelenin başladığı ilk günden bu güne yapılanların öneminden bahsetti.

Toplantıya katılanların, Yaykıl Köylüsünün direnişi ve Yaykıl Köyü Muhtarı Ahmet Tiryaki’nin dik duruşu olduğu konusunda görüş birliğinde olduğu gözlerden kaçmadı. Katılımcılardan birinin söylediği yerel halktan bir kadın gazdan etkilenmeyelim diye bize 15 tane yemeni dağıttı sözü ise herkesi duygulandırdı.
















Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
sayın başkan
sayın başkan - 13 yıl Önce

hic bir siyasiyi temsil etmiyormus güldürmeyin insani . resimlere bile bakmak yeterli :) hadi o önemli degil olsun bi siyasi . ama bir belediye baskani termik santraline olumlu bakan kisilerle konusmayin demesi gizli destek verenlerin de tecrit edilmesin demesi ne tuaf herkes böle bi sey der amaa belediye baskani diyemez .burdanda anliyoruz ki demokrasiyi icine sindirememiş kendi görüşleri ile duruşu tezat olan benim gibi düşünmeyen benden olmayan yasamasin diyen ... eyyy baskannnn dikkatli oll sen yegep in degil gerzenin beledidiye baskanisin . hata üstüne hata yapiyorsun . bu termik santral yapilinca ben küsüm konusmam der sirketle muhatap olmazsın dilerimm. zaman herseyi göstercek izleyip görcez .

uğur
uğur - 13 yıl Önce

Bu yatırım zannedilen batırıma destek verenler elini vicdanına bir koysun.Gerzede akp dışında hiçbir parti bu laneti desteklemiyor.Ayrıca bu işi siyasete dökmeyin Gerzede ve Yaykılda her partiden insan var.Dünyada hiçbir yerde çevreye zarar vermeyen termik santral YOKTUR.Bunun garantisi de yoktur.Eğer bu santral yapılırsa ki biz buna inanmıyoruz çünkü oradaki halkı ezip geçmek demektir.İlerde çevreye ve insanlara verebilecek en ufak bir zarar sizide etkileyecektir.Bu sonuçlara katlanabilecekseniz buyrun ezin oradaki insanları ve katledin doğayı...

FARUK ŞAHİN
FARUK ŞAHİN - 13 yıl Önce

1.Belediye meclis salonunda GERZE deki tüm STK lar talep ettikleri zaman genel kurul toplantısı yapabilirmi?
2.Sayın belovacıklı YEGEP genel kurul toplantısına başkanlık yaparken (oturum düzeni onu gösteriyor)GERZE belediye bşk.olarakmı yoksa GERZE nin bir ferdi olarakmı bulunuyor?
VERECEĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİ VE SAYGILARIMLA .FARUK ŞAHİN

FARUK ŞAHİN
FARUK ŞAHİN - 13 yıl Önce

YEGEP genel kurulundaki konuşmalara baktığımız zmn insan ürperiyor sayın başkan insanlar tecrit edilerek doğru yola çekemezsiniz siz davanızda haklı olduğunzu elinizdeki mevcud donelerle bu insanlara termik santral gerçeğini anlatabilirsiniz eğer böyle bir çalışma içersine girmeyip ilgiyi muhabbeti selamı kesmek gibi yollar seçiyorsanız bu YEGEP yönetiminin kapasitesini ortaya koyar.sayın başkan siz kaldiki sadece termik karşıtı GERZE lilerin değil termik taraftarı olan GERZE lilerinde başkanısınız.sizin söylemlerinizden yola çıkarak o zmn termik taraftarı olanlardan emlek vergisi almayın bunun yanısıra yine o vatandaşların belediye hizmetlerinden faydalanmasını engelleyin çöplerini almayın belediyenin otobüsüne bindirmeyin evi yanarsa söndürmeyin ne kadar saçma fikirler değilmi başkanım ama sizin söyleminizden bunlar çıkıyor başkanım.size yakışan insanları kutuplaştırmak değil birlik ve beraberliğe adım atacak mesajlar vermek ve bu doğrultuda çalışmalar yapmak.Faruk ŞAHİN

Burak Caner ÇAĞLAYAN
Burak Caner ÇAĞLAYAN - 13 yıl Önce

Öncelikle bu konunun ötesinde, daha Türkçe yazı yazmayı bilmeyen, imla kurallarından, düzgün cümle kurmaktan bihaber, üstelik isimlerini bile söylemeyip bu sanal ortamdaki sanal rumuzlarına sığınan arkadaşları görünce üzülsem mi gülsem mi bilemiyorum. Kendileri rahat hissediyorlar mı acaba yorumlarına geri dönüp bakınca? Yazdıkları bile zar zor anlaşılan bu arkadaşların bir de kendi fikirlerini en doğrusu gibi ileri sürmeleri yok mu? Görüş ile duruş tezat hakikaten.

İkinci olarak, demokrasiyi sindirememişsiniz diyen "Sayın Başkan" başlıklı ve rumuzlu arkadaş, Yaykıl'da, sondaj günü, öncelikli görevi halkı korumak ve kollamak olan "polis" arkadaşlar, halkı yerine sondaj yapmaya gelen makineleri, parasal gücü korurken, demokrasi nerdeydi? Gıkınız çıktı mı insanlar yaralanırken? "Ben bu insanlarla aynı görüşü paylaşmıyorum ama polisin yaptığı da doğru değil" dediniz mi? Peki AKP li olup, Yegep'e gelip de ordan siyasi görüşü için kovulan birini duydunuz mu?

Siz rahat olun.

sende rahat ol
sende rahat ol - 13 yıl Önce

yaykilda olanlar zaten hukuksuzluk doluyduu hem insanları kiskirtipp kendileri geriden izleyen bi yegepp ve en az 30 defa anonslarla insanlari cakirogluna davet eden gerze belediye baskani diyorum ben bunaa ve bu kadar anonsa göre 10.000 nüffuslu gerzede en fazla 300 kişi toplanmistır ..bununda ne ifade ettigini siz düsününn .. askere polise ilk saldiran yegepin kiskirttiklari kisilerdir ne olduuu biri icerdee yazik degilmi o cucugaa sen kalkmisisn imla filan diyorsunn üniverste sinavina girmiyoruzzz görüs ve düsüncelerimizi yaziyoruz ..isimle yazsam ne olcak degiscekmmii bir seyler.. hakli gibi göstermeye alisiyorsunuz kendiniz her sey kayitlarda varr cok üzülmeee.. üzülüyormusss... bizde yegep e üzülüyoruz:)))ayrica bu santral yapilinca gerzede hic bir sey eskisi gibi olmayacakk cok bilmişlilik bitecek...ufkunuz acilacak :)))

emre
emre - 13 yıl Önce

yegepin geçek yüzünü herkez biliyor zaten bunu siz yayınladınınz. Şimdide güvenininimi kanıtlıyorsunuz yani.

H.Cem AŞICI
H.Cem AŞICI - 13 yıl Önce

''sen de rahat ol'' adıyla konuşan kardeşim,abim,ablam neyse. Bizim ufkumuzun açılmasına gerek yok.Senin ihtiyacın olabilir belki.Biraz yardımcı olayım mı ? Çok fazla seni yormadan soylim.Termik santral kömürle çalışır.Kömür yanar enerji olur,külünden çimento olur falan.Tabi kömür yanınca dumanı tüter bütün canlı bitki ve insanlara zarar verir.Tamam kuruldu zarar vermedi diyelim.Kurulunca senin elektrik faturan mı düşecek ? Sana ne faydası olacak ? Yapılana kadar ki süreçte dışardan gelen insanlar olacak herşey rengareng olacak sonrasında kaderine terk edilecek.Bunları görmeyecek kadar kör olamazsın! Ya da anlayamayacak kadar....


banner381
SIRADAKİ HABER