İlelebet Cumhuriyet

Atatürk’ün bize Cumhuriyetinin armağan edişinin 90.yıl dönümü coşkulu bir şekilde kutlandı.

İlelebet Cumhuriyet

  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gerze Hükümet Konağı önünde saat 10 00 da Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cumhuriyet Savcısı Uğur Doğan Çetin, Gerze Emniyet Müdürü Ünal Arslan ilçe parti temsilcileri, kurum ve daire amirleri, kalabalık öğrenci topluluğu ve çok sayıda vatandaşımızın katılımı ile gerçekleşti.

  Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ilk olarak, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından halkın ve öğrencilerin bayramı kutlandı. Karlı TOBB Ortaokulu Müzik Öğretmeni Buket Okvuran eşliğinde İstiklal Marşımız okundu. Akabinde Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Bayraktar konuşmasında,” Tüm vatandaşlarımızın eşit ve özgür olması temeline dayanan, Büyük Türk milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 90.yıl dönümüne, bütün yurtta olduğu gibi, cennet yurt köşemiz Gerze’de de, sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunuyoruz. Bugün, bizim bağımsız ve özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız ve Cumhuriyeti kurduğumuz, Atatürk’ün ifadesiyle “En Büyük Bayram “ günüdür. Çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizi, Atatürk’ün gösterdiği hedefe taşıyabilmek ve bu çizgiden kopmadan, ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun, O’nun İlke ve İnkılaplarının ışığında çok çalışmaktan, birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçtiğini hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız.” dedi.

Öğrenciler adına Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Çengel “Cumhuriyet” konulu yazısını, aynı okul öğrencisi Kübra Kaya “Cumhuriyet ve Atatürk” adlı şiiri seslendirdiler.

Gerze Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Son olarak tören geçişi yapıldı.


























































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2013, 14:08
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER