Meşhur Nuri Dede Simitleri Burada.

Bakarken içiniz ısınacak.

Meşhur Nuri Dede Simitleri Burada.

Gerze’ye özgü Nuri Dede simitlerinin eminim ki tadına bakmayan yoktur aramızda. Bir kez tadına baktıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz bu özel lezzetin nasıl bir süreçten geçtikten sonra bize ulaştığını yerinde inceleyerek bilgi edindik.

Yıllardır damaklarımıza eşsiz bir ziyafet yaşatan lezzetin mimarı Nuri Dedenin yetiştirdiği tek eleman Nuri Dede Simit Fırını işletmesinin sahibi Vahdettin Özdemir ile dünden bugüne kısa bir lezzet yolculuğu gerçekleştirdik. 

Vahdettin Özdemir, “  Rahmetli ustam Nuri Kaymak’ın yanında askerden döndükten sonra 21 yaşımda işe başladım. Üç sene devam eden çıraklık günlerinden sonra ustam benim tam anlamıyla bu işi kavradığımdan emin oldu ve 1996 yılında fırınını bana devretti. Birkaç sene daha birlikte çalıştıktan sonra yılların vermiş olduğu yorgunluk ile kendisi istirahata çekildi ve 2015 yılında da aramızdan ayrılarak Hakk’ın rahmetine kavuştu. 

Fırınımızı gece saat 02.00’de açıyoruz. İlk iş olarak Gerze’de yapılan dut pekmezi ile özel olarak hamur yoğurma işlemini gerçekleştiriyoruz Sabahın ilk ışıklarında yani saat 05.30’da ilk simitler fırından çıkarak tezgâhtaki yerini alıyor. Bu süreçte eşim, çocuklarım ve yeğenlerim de yanımda bulunarak bana destek oluyorlar. Akşam 18.00’de de mesaimizi tamamlayarak fırınımızı kapatıyoruz.

Gerze ile özdeşleşen Nuri Dede Simitlerine her istediğinizde ulaşabilirsiniz. Çarşı içerisinde, çay bahçelerinde, sahil kenarlarında ve daha birçok noktada elemanlarımız simit dağıtımını gerçekleştiriyor. Fırınımızı telefon ile arayıp sipariş veren müşterilerimizin de taleplerini anında yerine getiriyoruz. Sadece Ramazan ayı süresince simit yapmıyoruz.

Beni yetiştiren ve bugünlere gelmeme vesile olan çok kıymetli ustam Nuri Kaymak ve eşine minnet borçluyum. Henüz çırak iken bana tüm bildiklerini öğreterek usta olmamı sağladı.Ne söylenebilir ki Takdir-i İlahi, Allah mekânını cennet eylesin.” şeklinde konuştu.

Gerze Gündem Haber olarak bizi fırınında ağırlayarak keyifli bir sohbet gerçekleştiren Özdemir çiftine teşekkür ediyor, kendilerine bol kazançlar diliyoruz.

İletişim Adresleri: Çarşı Mahallesi Kurtuluş Sokak No:15/B

Telefon Numarası: 718 40 46

Facebook: Nuri Dede Simidi Yiyenler

Haber: Özge İnce

 










Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 10:08
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER