Oltacılardan Vira Bismillah

Gerze’de amatör olta balıkçılarının yüzü güldü.

Oltacılardan Vira Bismillah

  Baharın geldiği bugünlerde deniz sahilleri yine insanlarla ve özellikle olta balıkçıları ile dolup taşmaya başladı. Gerze’de de Olta balıkçılığı yapmayı seven amatör balık tutma hayranları Gerze Balıkçı barınağı etrafını ve sahil yolu tünel çıkışına kadar olan bölgeye akın etmeye başladı.

  Yanlarına eşini ve çocuğunu alan amatör olta balıkçıları istavrit yakalamanın zevkini yaşarken, bir yandan da tüm yorgunluklarını unuttuklarını ifade ettiler. Özellikle bugünlerde İstavrit balığının sahile yakın yerlerde dolaştığını ifade eden Olta balıkçıları “yeri geliyor bir oltaya 8-10 balık takıldığı oluyor, yeri geliyor evimize eli boş gidiyoruz ama burada yaşadığımız o zevk her şeye bedel” demekten de kendilerini alamıyorlar.




















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2014, 10:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
olta balıkcısı
olta balıkcısı - 10 yıl Önce

selamlar evet ismimden de belli olduğu gibi olta balıkçısıyız. amacımız kilolarca balık avlamak kazanç sağlamak değil amacımız yorgunluğumuzu stresimizi sahil kenarında temiz hava eşliğinde boşaltmak. ama bu keyfimizden zaman zaman alı konuluyoruz bu durumdan da evet şikayetçiyiz. balıkçılık mesleğini evine ekmek parası getirmek için meslek edinen vatandaşlarımıza saygıda duyuyoruz ama balıkçılarında oltacı vatandaşına biraz saygı duymaları ve ağlarını kıyıdan biraz uzağa kurmalarını sızın vasıtanızla istiyoruz. bu yaptıklarının kıyıdan belli mesafeye kurmaları gerektiğini öğrenmeleri de gerekli amacımız balıkçılara zarar vermek olsaydı zaten buradan yazmaz sahil güvenlike telefon edip şikayet etmek yeterli olmazdı sadece biraz olta balıkçısına saygı istiyoruz.

banner381
SIRADAKİ HABER