Şıhlı’da başka olur hıdrellez

Gerze’nin Şıhlı köyünde hıdrellez şenlikleri kutlandı.

Şıhlı’da başka olur hıdrellez
Şıhlı Köyünde öğle namazıyla başlayan hıdırellez bayramı Kuran-ı Kerim okunarak başladı. Okunan duaların ardından ardından seyit İbrahim Bilal hazretlerine (575) ait türbeye geçildi.
Her yıl geleneksel olarak yapılan hıdrellez şenliğine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sinop milletvekili adayı Engin Altay, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Akp Sinop İl Encümeni Cumhur Kurt, Gerze CHP ilçe başkanı İlknur Kara, CHP Sinop il encümeni Necmettin Çakır,Hepar Milletvekili Adayı Fehmi Aslan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldı.
Seyit İbrahim Bilal kimdir?
Gerze Şıhlı Köyündeki türbede yatan Seyit İbrahim Bilal hazretleri (575) Hz. Hüseyin’in torunudur. Bundan 539 yıl önce (MS 1214) Sinop, tekfur askerlerinin elinden Türklerin yönetimine geçen bölge Çeçe Sultan ve üç kardeş (dede büyükleri) tarafından yönetildi.
Bölgedeki inanışa göre dedenin yüzüğünün suyunu içen şifa bulyor ve buradan kesilen ağaç şahsı hasta ediyor.





















































Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aydın yılmaz
Aydın yılmaz - 13 yıl Önce

Her zaman haber sitenizi takip etmekteyim sitanizdeki haberleri sarnıç köyü sitesinde kullanıyoruz başkan hasan sarıya meil adresine gönderdim demişsiniz dernek sitesinde iletişim de kanalıyla gönderilen her meil banim meilime düşmektedi ilginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

banner381
SIRADAKİ HABER