Sinop SGK da Operasyonlar Devam Ediyor.

SGK’da yaklaşık 6 ay önce başlayan operasyonlar devam ediyor. Son yaşanan gelişmelere göre 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sinop SGK da Operasyonlar Devam Ediyor.
Sinop Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 6 ay önce gerçekleştirdiği operasyonda bazı şahısların sahte SSK’lı oldukları, sahte işyeri ve paravan şirket kurdukları, bu nedenle sahte emekliliğe hak kazandıkları ortaya çıkmış, bu şahısların ayrıca sağlık hizmetlerinden faydalandıkları ve bu kapsamda anlaşmalı olarak boşanıp devleti zarara uğrattıkları ortaya çıkmıştı.  

Edindiğimiz bilgilere göre söz konusu şahıslar hakkındaki soruşturmanın devam ettiği, bu şahısların kurumu eski para ile 200 milyar gibi bir zarara uğrattıkları, bunların arasında prim ödemeden emekli olanların da olduğu belirlendi. Aldığımız duyumlarda, bu araştırmaların halen devam etmekte olup, Gazetemize gelen ihbar ve bilgiler doğrultusunda konunun gerçek olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili bazı şahıslarında ifadelerinin alındığı da elimize gelen bilgiler arasında.

Sosyal Güvenlik Kurumu, Sinop İl Müdürlüğünü sahte belgelerle dolandıran ve işyerinde çalışmadığı halde çalışmış gibi gösteren iş veren M.K. ile, beş yıl boyunca çalışmış gösterilen sözde işçi bayan Y.K. ‘nın kurumca sağlanan sağlık yardımlarından haksız yere faydalanması sonucu oluşan kurum zararının telafisi için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.  Boyabat ağır ceza mahkemesinde yapılan yargılama sonucunda da, sanıkları resmi belgede sahtecilik ve kamu kurumunu dolandırmak suçlarından 3 yıl hapis cezası verildiği öğrenildi.


Haber: Sinop Pusulası.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER