Tescillendi!

Uçuşa elverişli olup olmadığı konusundaki yer inceleme raporu hazırlandı.

Tescillendi!

Gerze Gündem Haber 16 Temmuz Cumartesi günü Yelkentepe’ye tescil için gelen paraşütçülerle birlikteydi ve iki ay sonra da beklenen raporda sona gelindi.

Doğu Karadeniz Hava Sporları Kulübü üyelerinden Cem Tekelioğlu ve Emre Çakır, 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü Hacıselli Köyüne bağlı Yelkentepe’ye gelerek tepenin yamaç paraşütü uçuşlarına uygun olup olmadığını incelemişlerdi. Dikmen İl Genel Meclisi Üyesi Kerim Ali Şahin düzenlenen uçuşlarda pilotlarla birlikte oldu ve süreci yakından takip etti.

Gerze’ye uzaklığı 15 kilometre ve yerden yüksekliği 435 metre olan tepenin yamaç paraşütü kalkışları için uygun olduğu, rüzgârın uygun olmaması halinde bile iniş alanı olarak belirtilen araç park cebine yetişebilecek uygun mesafede bulunduğu yer inceleme raporu ile tespit edildi.

 




Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 14:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemal.
cemal. - 8 yıl Önce

sazak-shan kayasi tepeside cok elverishli olacigini tahmin ediyorum. hatta gürsöküköyü sarimsakcayi köprüsünde bir sarnic yapilsa ve su birikintsi shankayasi dibine kadar yükseltilse hem kish, bahar ve yaz sporlari yanisira parasüt v.s. egitimleri ayrica balon seyehati tabiatin güzelligine güzellik katacaktir.

banner381
SIRADAKİ HABER