Türk Kızılay’ından Anlamlı Mesaj

Türk Kızılay’ının 148.kuruluş yıldönümü olması nedeniyle Türk Kızılay’ı Gerze Şube Başkanı Sündüs Yuvacı basın bülteni hazırlayarak halkımızın Ramazan Ayı’nı kutladı.

Türk Kızılay’ından Anlamlı Mesaj

                                                               BASIN BÜLTENİ

Hayırseverler bu Ramazan’da da Kızılay Hilalinin altında birleşecek.

Afet dönemleri dışında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay’ı, Ramazan Ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek. Türk Kızılay’ı bu yıl, “Bir Hilalle Başlar Ramazan. O hilalle uzanır yardımsever eller ” sloganıyla hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunacak.

Türkiye’ye yayılmış 700’e yakın Türk Kızılay’ı şubesinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan Ayı’nda da giderilmeye devam edecek. Bağışlarıyla Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatmak isteyen yardımseverler, Kızılay’ın birbirinden farklı ve etkili bağış modellerinden seçim yapabilecek.

Ramazan Gıda Kolisi Bağışı İçin Kampanya

Geçen yıl Ramazan Ayı’nda birçok kuruluş ile işbirliği yaprak yaklaşık 50.000 adet gıda kolisi dağıtan Kızılay, bu yıl da gıda kolisi bağışı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Kızılay bu yıl 100.000 gıda kolisinin üzerine çıkarak 500.000 ihtiyaç sahibinin sofrasına Ramazan bereketini taşımayı hedefliyor.

Migros’un aralarında bulunduğu zincir mağazalar da Türk Kızılay’ı adına Gıda Paketleri satışa sunulacak. Ayrıca Türk Kızılay’ı resmi internet sitesinden de gıda paketi bağışları kabul edilecek.g9ıda paketlerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan Ayı boyunca gerçekleştirilecek.

Zincir Mağazalarda da Kızılay’a Gıda Kolisi Bağışlanabilecek

“Bir Hilalle Başlar Ramazan. O hilalle uzanır yardımsever eller ” kampanyasına katılan zincir mağazalardaki “Ramazan paketi alanları” ndan bağışlamak istediği kadar paketi alan hayırsever, Türk Kızılay’ı standına yönlendirilecek. Bağışı alan Kızılay görevlisi paketin üzerine Türk Kızılay’ı logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzu ile müşteriden koliyi teslim alacak. Ayrıca Migros Sanal Market’ten de satın alınan Ramazan Paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaşması hakkında bilgilendirilecek.

İhtiyaç Sahiplerine Kızılay Kart Verilecek

İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaç duyduklarını alabilmeleri imkânı sağlayan Kızılay Kart dağıtımına Ramazan’da da devam edilecek. Modern ve örnek projeyle, yardımseverlerin Türk Kızılay’ına emanet ettikleri maddi bağışlar, Halkbank tarafından üretilen Kızılay Kartlara yüklenecek. Kızılay kartlar, Türk Kızılay’ının gerçekleştireceği detaylı incelemenin ardından, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İhtiyaç sahibi, kredi kartının kullanılabildiği tüm alanlarda ihtiyaçlarını Kızılay Kart ile kolayca karşılayabilecek.

Aşevleri Sıcak Yemek Verecek

Aralıksız olarak binlerce kişiyi doyuran Türk Kızılay’ı ülke çapında faaliyet gösteren toplam 13 aşevi ile Ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemekler, aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumdaki yaşlı ve hastaların evlerine sefer tası ile ulaştırılacak.

Zekât ve Adak Kurban Kesimi

Yıl boyunca süren adak kurban kesimi 2016 yılı Ramazan Ayı’nda da devam edecek. Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu yıl da yardımseverlerin zekat ve adak bağışları Türk Kızılay’ı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Ramazan’da 400.000 Kurban Eti Konservesi Dağıtılacak

Yurtiçi ve yurtdışındaki vekalet sahiplerinin kurbanlarından, İslami ve hijyenik şartlara uygun olarak kesimlerini gerçekleştirilerek et konservelerinin dağıtımı Ramazan Ayı’nda da sürecek. Ramazan süresince 400 bin adet konserve Türk Kızılay’ı şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Bağışlar için Değişik Seçeneklerle Yapılabilecek

Türk Kızılay’ına Ramazan Ayı’nda da destek vermek ve sofralarını gerçek ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverlerin ise bağış yapabilmek için birçok seçeneği bulunuyor. Bağışçılar, bankalarda bulunan Türk Kızılay’ı bağış tahsilat sistemi ve bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezleri’nin 2868 no’ lu Türk Kızı8layı posta çeki hesabından, Türk Kızılayı internet sayfası www.Kizilay.org.tr’den Ramazan Gıda Paketi Bağış menüsünü kullanarak elektronik işlemle, 168 Türk Kızılay’ı ücretsiz danışma ve bağış hattından ve ülke genelindeki tüm Kızlıay şubelerinden bağışlarını yapabilecekler. Ayrıca tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atıp 10TL’lik bağış yapabilirler.

Değerli Gerzeliler,

Mensubu bulunmaktan büyük gurur duyduğumuz Kızılay’ımız 11 Haziran 2016 itibarıyla 148.yaşına giriyor. Tüzüğünde de altının çizildiği gibi “Faaliyetleri Zamanla Sınırlı Olmayan” bu büyük yardım çınarına bugüne kadar milyonlarca iyilik gönüllüsü güç vermiştir. Öncelikle ebediyete göçen tüm Kızılaycılara Allah’tan(CC) rahmet, aramızda olanlara şükranlarımı sunuyorum.

Kızılaycılık özünde bir” İyilik Hareketidir.” Bu iyilik hareketi neredeyse bir buçuk asırdır “İyi İnsanların” omuzlarında yükselmiş, dünyanın dört bir yanında ay yıldızlı bayrağımızın yanında Kızılay hilalimiz gururla dalgalanmıştır.

Ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri bir yana, bugün beş kıtada milyonlarca mağdur Kızılay’ın Hilalini görünce rahat bir nefes almaktadır. Bilmektedir ki Kızılay, ihtiyaç sahipleri arasında hiçbir ayrım yapmadan Türk Milletinden aldığı merhamet elini mağdurun eliyle buluşturacak, yaralar ayrımsız bir şekilde sarılacaktır.

Kızılay’ımızın yaş günü birkaç yıldır olduğu gibi paylaşmanın ve dayanışmanın doruk noktasına çıktığı Mübarek Ramazan Ayı’na rastlamaktadır.  Kızılay’ımızın yeni yaşını ve tüm İslam âleminin Ramazan Ayı’nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 18:39

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER