Vurup Kaçmak Yok

Hayvan Kazalarında Tedavi Masrafları Artık Trafik Sigortası Tarafından Karşılanacak

Vurup Kaçmak Yok

  Aracıyla bir hayvana çarpan sürücü, hayvanı veterinere götürmesi durumunda, tüm masraflar trafik sigortası tarafından karşılanacak.

  Avrupa Birliği kriterleri çerçevesinde hazırlanan yeni Karayolları Trafik Kanunu, sadece sürücü ve yayaları değil hayvanları da kapsayan düzenleme getiriliyor. Orman ve Çevre Bakanlığı'nın daha önce çıkardığı 5199 sayılı kanunun 21. maddesinde, "bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır" hükmü yer alıyordu. Kanuna aykırı davranan kişiler hakkında ise yaraladığı hayvan başına, 369 TL para cezası uygulanıyordu.

  Yeni yasayla birlikte hayvanların tedavi masrafları trafik sigortası karşılayacak. Böylece yollarda sıklıkla karşılaştığımız yaralı hayvanların, tedavi masrafları trafik sigortası ile garanti altına alınmış oluyor. Düzenlemede, aracıyla bir hayvana çarparak yaralanmasına neden olan sürücülerin, tedavi masraflarından çekinerek, hayvanı olay mahallinde bırakmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

  Kaza durumunda yapılması gerekenler; hayvanın hasar bildiriminin 24 saat içerisinde öncelikle sigortaya kabul muayenesini yapan veteriner hekime, ilgili veteriner hekimi bildirememesi halinde bölgede Tarsim A.Ş tarafından yetkilendirilmiş başka bir veteriner hekime veya poliçede kayıt altına alınan veteriner hekimlerden birisine bildirilmesi belirtiliyor.  Kazaya sebep olan sürücünün, sigortasının şirketine veteriner hekim raporuyla hayvanın yaralandığını gösteren fotoğrafları ulaştırması gerektiği ifade ediliyor.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 09:35
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER