Şehidimizi binlerce Sinoplu uğurladı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Halil Özdoğru (40) bugün memleketi Sinop'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sabah saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak merkeze bağlı Uzungürgen köyündeki baba evine, ardından da Sinop'ta askeri lojmanlarda ikamet eden eşi ve çocuklarının evine götürülerek helallik alınan şehit uzmanın naaşı, daha sonra resmi tören için Hükümet Meydanı'na getirildi.

Sinop Valiliği önünde toplanan meydana cenazenin gelişinden 3 saat önceden toplanan vatandaşlar ve öğrenciler, şehidin cenazesi alana gelene kadar terörü lanetleyen ve ülkenin bölünmeyeceğini dile getiren sloganlar attı.

Sabah saatlerinden itibaren meydanı dolduran binlerce vatandaş, şehit Uzman Çavuş Özdoğru'yu slogan ve Türk bayraklarıyla karşıladı.

Cuma namazının ardından Halil Özdoğru için resmi tören düzenlendi.

Törene Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Arıkan, Belediye Başkanı Baki Ergül, Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Gerze kaymakamı Metin Kubilay, Gerze belediye başkanı Osman Belovacıklı diğer ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kurum amirleri, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Yalçın Topçu'nun yaptığı konuşma ve duanın ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit ailesine başsağlığı dileyenlere anne Şehri Özdoğru, "Geride üç tane daha Halil'im var. Onlar da vatanıma feda olsun" diyerek tabuta sarıldı.

Çocuklarına ağlamamak için söz veren acılı eş Nuray Özdoğru ise eşinin tabutuna sarıldı ve Türk bayrağını öperek onu uğurladı.

Tören sırasında şehit uzmanın çocukları 5 yaşındaki Ozan, 14 yaşındaki Onur ve 15 yaşındaki Ogün'ün metaneti duygulu anlar yaşattı.

15 yaşındaki Onur, şehit naaşının tören alanından alındığı sırada kortejin önünde babasının fotoğrafını taşıdı.

Şehit Uzman Çavuş Halil Özdoğru, kent merkezindeki Sinop Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Video hazırlanmaktadır.

Fotoğraf Tolga Baş, Kamera Aytuğ Kaan Gök / Gerze Gündem.



















































Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER