MHP Lideri Bahçeli Türkeli'de

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kastamonu'nun Çatalzeytin İlçesi'nden Sinop'un Türkeli İlçesi'ne ziyarette bulundu.

MHP Lideri Bahçeli Türkeli'de

Sinop'un Türkeli İlçesi'nde halka seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı seçimini önemsemeliyiz, tahriklere kapılmamalıyız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde hırsla hareket ederek milleti kamplara, kutuplaşmaya, cepheleşmeye ve gerilim stratejisiyle çatışmanın içerisine sürüklemeye kimsenin hakkı olmamalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Kastamonu'nun Çatalzeytin İlçesi'nden Sinop'un Türkeli İlçesi'ne ziyarette bulundu. Vatandaşlar tarafından karşılanan MHP lideri bahçeli, ilçe belediye binası önünde toplanan halka konuşma yaparak, 30 Mart yerel seçimlerinde ikinci kez belediye Başkanı seçilen MHP'li Halil Dilek Özcan'ı tebrik etti. Gündemlerinin Cumhurbaşkanlığı Seçimi olduğunu dile getiren MHP genel başkanı bahçeli, "Demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olarak hepimiz farklı düşünceye sahip olarak değişik siyasi partilere destek verir, yönetiminde görev alır veya kurucuları olabiliriz. Onlar bu milletin aziz evlatlarının şekillendirdiği siyasi kurumlardır ama bunlar içerisinde öyle bir kurum vardır ki o Türk Devleti'nin ve milletinin Cumhurbaşkanı olan makamdır. Cumhurbaşkanlığı makamı önemlidir. Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı makamı herkesi kucaklayabilmelidir. Cumhurbaşkanlığı makamında etnik ayırım, mezhep temelli ayrım olmamalıdır. Fakirdi, zengindi diyerek farklı gözle millete bakmamalıdır. Hangi partiden olursa olsun herkesi kucaklayabilmelidir. Doğulusu batılısı, kuzeylisi güneylisiyle bu ülkede yaşayan her insanımızın Cumhurbaşkanı olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı milleti hem yurt içinde ve yurt dışında temsil kabiliyetinde bulunmalıdır. Bu çerçevede bütün milletimizin arzusu bulunmaktadır" dedi.

Bahçeli yapılan bir anayasa değişikliğiyle artık Cumhurbaşkanını halkın seçeceğini söyleyerek, 'Yani 76 milyonunun içerisinden oy kullanma yeterliliğine sahip olan hangi partiden olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, hangi yöreden olursa olsun Cumhurbaşkanını seçmek en tabi hakkı olacaktır. Böyle bir süreçte ilk defa uygulamaya konulacaktır. Öyleyse Cumhurbaşkanlığı seçimini önemsemeliyiz, tahriklere kapılmamalıyız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde hırsla hareket ederek milleti kamplara kutuplaşmaya, cepheleşmeye ve gerilim stratejisiyle çatışmanın içerisine sürüklemeye kimsenin hakkı olmamalıdır. Böyle davrananlara da millet olarak hangi partiden olursak olalım fırsat verdirmemeliyiz" diyerek şöyle devam etti.

"Onun için 10 Ağustosta 76 milyonun içerisinden Cumhurbaşkanlığını yapabilecek çok aziz millet evlatları vardır, çıkabilir. Bunlara bakacaksınız. Cumhurbaşkanlığı vasfını taşıyor mu taşımıyor mu? Bunların içerisinden bu vasıfları taşıyor ise adil dürüst devletin başına layık bir adamı arayıp bulacaksınız ve Cumhurbaşkanınızı böyle seçeceksiniz. Burada bir yanlış olursa bu yanlış durgun suya atılmış bir taş gibidir. Daireler halinde bütün yurdu kapsar. Bir siyasi parti yanlış yapabilir. Bir iktidar yanlış yapabilir, bir başbakan yanlış yapabilir, bir siyasi partinin genel başkanı yanlış yapabilir ama Cumhurbaşkanı yanlış yaparsa bunun altından kalkınmaz. Diğerlerinin tedbiri alınması mümkündür fakat bu mümkün olmaz. O sebepten dolayı önümüzdeki Cumhurbaşkanı seçimini önemsemeliyiz. Ben inanıyorum ki sağduyunuz ile sabrınızla soğuk kanlılığınızla ve olaylara yaklaşım şeklinizle Cumhurbaşkanlığı seçiminde de hayırlı bir adım atacaksınız.
Bahçeli konuşmasının ardından İlçe Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Özcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye plaket verdi. Bahçeli daha sonra karayolu ıle Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Vitrin Haber

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 11:03
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER