Gerze artık uçmaya hazır.

Gerze, profesyonel yamaç paraşütü uçuşları için uygun bulundu.

Gerze’nin, anlatmakla bitirilemeyecek yeşil ve maviyle birleşen güzelliklerini fark ettirmenin zamanının çoktan geldiğini düşünen ve İlçemizi, hem turizme kazandırmak hem de doğanın insana sunduğu güzelliklerden faydalanmak adına her türlü projeyi yürüten Gerze Gündem önderliğinde başlayan çalışmalardan biri, deyim yerindeyse el değmemiş doğasında, paraşüt alanları oluşturmak oldu.

Gerze Gündem Gazetesinin başlattığı ve doğa dostu olarak bilinen Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın da destek verdiği bu çalışma için Konya ve Samsun’dan altı kişilik paraşüt ekibi İlçemize geldi. Muhammet Göktaş, Ömür Deniz Armağan, Abdullah Göktaş, Okan Demir, Ekrem Çavuş ve Furkan Göktaş’ tan oluşan ekip paraşütle uçuşa uygun olabilecek alanları seçmek için başlattığı çalışma sonrası, Acısu Köyü Muhtarı Fikri Uyanık ile birlikte ilçemizin Acısu Köyü Mevkiinde uçuşa uygun alanlar keşfedildi.

8-9 Haziran 2011 tarihlerinde yapılan ilk uçuş denemeleri için tamamlanan hazırlıklar sonrası kısa mesafeli deneme uçuşları gerçekleştirildi. Deneme uçuşlarından memnun kaldıklarını belirten paraşütçü grup, profesyonel uçuşlar için tekrar ilçemizi ziyaret edeceklerini dile getirdiler.

Gerze Gündem olarak, İlçemizde paraşüt sporunun yapılmasının önderliğinde bulunmaktan gurur duyarken, Gerze’ ye ve sporun meraklılarına şimdiden hayırlı olsun diyoruz.

İŞTE VİDEOSU:

 

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER