Pedallar Nükleer İçin Çevrildi

Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santrali protesto etmek amacıyla İzmir’den Giresun’a gelen bisikletçiler, Giresun’dan Sinop ve Gerze’ye pedal çevirdiler.

Pedallar Nükleer İçin Çevrildi

  Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santrali protesto etmek amacıyla Gerze’ye gelen İzmir Karşı Bisiklet Grubu’nu Yeşil Gerze Platformu (YEGEP) üyeleri karşıladı. Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santrali protesto etmek amacıyla pedal çevirmek için yola çıkan Karşı Bisiklet Grubu sözcüsü Senem Elmalı, “Kirli enerji kaynaklarının alternatifinin her anlamda daha az tüketerek yaşamak ve bölgesel yenilenebilir enerji kaynaklarına imkan sağlamak olduğunu ve bizler Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santralini protesto etmek için Giresun’dan Sinop’a doğru yola çıktık. Toprağımıza, havzamıza, suyumuza sahip çıkmak için ayağımız pedalda yollardayız. Doğa ve insanlık için tehlikeli enerji üretimi açısından pahalı ve kirli olan bu projenin karşısındayız Nükleer enerji Türkiye’nin enerji sorununa çözüm değildir. Bütün gelişmiş ülkeler yakın geçmişte yaşanan felaketlerden ders çıkartırlarken, var olan nükleer santraller kapatılırken, Türkiye’de üç ayrı bölgede planlanan nükleer santraller doğru ve sağlıklı bir enerji politikamızın olmamasının sonucudur” dedi.

YEGEP üyeleri tarafından Karşı Bisiklet Grubuna İskele Çay Bahçesinde ikramlarda bulunuldu.













Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2014, 15:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Barış
Barış - 10 yıl Önce

adamlar i̇zmir den kalkıp geliyorlar bizim gerze liler kaveden kalkıp protesto yapamıyorlar ,entresan :)

carşı herşeye karşı
carşı herşeye karşı - 10 yıl Önce

arkadaş anlamak mümkün değil her enerji yatırımına karşı cıkan isviçre destekli bu örgütler gerze,ye uğramadan gitmezler. demek ki gerze nokulunu cok sevmişler.

banner381
SIRADAKİ HABER