Sallanıyoruz.

Sallantı bu kez Fethiye dolaylarından,

Sallanıyoruz.

  Dünyamızı beşik gibi sallayan deprem dalgasının son olarak Fethiye’ yi  6 şiddetinde vurması, dikkatimizi Sinop’ ta kurulması planlanan nükleer santrale çevirdi.

Nükleer santraller konusunda geliştirdikleri teknolojileri ile dünyanın bir numarası olan Japonya bile aradan l yıla yakın zaman geçmesine rağmen Fukuşima deprem ve tusinamisinin yaralarını saramazken Sinop bu konuda ne kadar güvenli sorusuna cevap aradık. Ulaştığımız bilgileri tamamen yorumsuz olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Sinop İl’ i Kuzey Anadolu fay hattına sadece 55-95 km. uzaklıkta bulunmaktadır.

5 derece olarak belirlenen deprem risk haritasına göre Sinop ve Kuzey offshore 4. derece, Gerze 3.derece risk altındadır.

Merkez üssü Boyabat olan bir depremin Sinop’ u da İnceburun’ uda içine alacağı teorik çalışmalarla kanıtlanmıştır.

  1943 yılında bu fay hattı üzerinde(ecilmis hattı) bulunan komşu Samsun İl’ inde meydana gelen 7,5 şiddetindeki bir depremde 45.000M2.lik alan etkilenmiş, 4.000 kişi ölmüş, 5.000 kişi yaralanmış, 45.000’ in üzerinde ev yıkılmıştır.

Çernobil nükleer santrali patladıktan sonra 5.000 itfaiye ve askeri görevli ile, hepsi 5’ er dakikalık sürelerle koruyucu giysiler içinde temizlik yapmış, tamamı 2 yıl içinde kanserden ölmüşlerdi.

Nükleer atıkların 20.000 yıl nükleer ışıma verdiği, 20.000 yıl boyunca toprakla, suyla, havayla temas etmeden saklanması zorunluluğu bilimsel bir gerçektir.

Sonuçta;

RES(Rüzgar Enerji Santralleri)’ ler gibi bu ülkenin enerji ihtiyacının tamamını karşılayabilecek tamamen risksiz bir potansiyele sahip olduğumuz bilinmesine rağmen, bu konuda dünyanın en gelişmiş teknolojilerine sahip ülkeler bile nükleer facia belası ile baş edemezken, böyle bir felaket durumda ne hale geleceğimiz sorusunu herkesin kendisine sorması gerektiği kanısındayız.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2012, 13:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER