Demircan “Sinop Nükleer Santral İstemiyor” dedi

Pınar DEMİRCAN “Sinop Nükleer Santral İstemiyor” adlı köşe yazısı yayınladı.

Demircan “Sinop Nükleer Santral İstemiyor” dedi

  Diyojen (Diogenes), M.Ö. 413 - M.Ö. 324 yılları arasında yaşamış olan ve kendine yetme ile sadelik ilkelerine dayanan Kinik  yaşam biçiminin öncülerinden Sinop'lu çileci düşünürdür.

Diyojen, yaşadığı Kentlerde gelenekçiliğe karşı tavır almış, toplumdaki yapaylıklara meydan okumuş, kişinin en kısıtlı yaşam koşullarında bile mutlu ve bağımsız olabileceğini yaşantısıyla göstermeye adamıştır kendini.

Hemşerimiz her tür yerleşik kuralın insanın doğallığına aykırı düştüğüne inandığı için toplumun tüm yerleşik kurallarına karşı çıkmayı, uzlaşımsal ölçü ve inanışların çoğunun boş olduğunu göstermeyi, insanları yalın ve doğal bir yaşam biçimine çağırmayı amaçlamıştır.

Büyük İskender, Diyojen'i ziyaret ettiğinde, bir dileğinin olup olmadığını sorar; O ise bu soruya "Evet var, gölge etme başka ihsan istemem." yanıtını verir.

Çok ta haklıdır Diyojen, Tüm hükümdarlara, muktedirlere; Sinop'a, Mersin’e, tüm yaşam alanlarımıza " gölge etme başka ihsan istemem" yanıtını yüzyıllar öncesinden veren çileci düşünürün elindeki feneri gündüz vakti bizler tutuyoruz.

Pınar DEMİRCAN’nın “Sinop Nükleer Santral İstemiyor” Köşe Yazısını okumak için tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 12:35
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER