İstanbul’da Emin Kuru rüzgarı esti.

İstanbul’daki Sinop Dernekler Federasyonu’nun panayırında çok duygulu bir konuşma yapan SİYAD İştişare Konsey Başkanı Prof. Dr. Emin Kuru konuşmasında, Sinopluları yere göğe sığdıramadı.

İstanbul’da ikinci bir Sinop inşa ettiniz diyen Prof. Dr. Emin Kuru’nun yaptığı açıklama şöyle:

Değerli hemşerilerim,

Büyük şehrin olumsuzlukları yok edilebilir. Sevgi ile yok edilebilir, severek, sarılarak, bir ve beraber olarak da yok edilebilir. Ama en önemlisi örgütlü hale gelerek yok edilebilir. Birbirimize kusurlarımızla beraber sahip çıkarak yok edilebilir. İşte bu dernekleşme anlayışıyla yok edebiliriz ve nihayet böyle panayırımızla yok edebiliriz.

Sevmek, sevilmek dokuz doktordan daha şifa vericidir. On beş milyonluk İstanbul’da on binlerin kaynaşması büyük nimet. Birbirimizi bularak sevinerek sarıldık. Gönül bağlarımız güçlü olsun, panayırımız kutlu olsun, insanlarımız mutlu olsun.

Evet, dün buralarda işçi olarak çalışmağa gelmiştik. Bugün işverenlerimiz oldu. Üst düzeyde tahsil yapanlarımız oldu. Dün zor geçiniyorduk, bugün yardım eden olduk.

Evet, Sinoplu olmak ayrıcalık oldu buralarda artık, örgütlü bir topluluk olduk gücünü birbirinden alan, çok az vilayet başarabilmiştir bu güzelliği, işte ayrıcalığımız budur.

Vilayetiyle gönül bağını kesmemiş, panayırını, güreşini İstanbul’a taşımış, kabuğunu yırtmış, binlerce sanayici insanı ile İstanbul’da Sinoplu bende varım diyor, işte bu panayır bunun ispatıdır.

Ancak değerli hemşerilerim bir eksiğimiz var. Panayırımızda fuarların reyonu mantığında bir organizasyon gerekmektedir. Geleneksel hale gelen İstanbul’daki panayırlarımızın stantlarında, sanayicilerimizin ürünlerini de görmek isterdik. Belki ilk defa panayırımızı sanayi ve ürün panayırına çeviren bizler olabiliriz. Önümüzdeki dönem, öneriyorum sizlere.

şimdi bu organizasyonlarla Sinoplu, buradan ticarette ben de varım diyor, bürokraside ben de varım diyor, önümüzdeki dönemlerde belediye seçimlerinde ben de varım diyor. Çığ olacak bir güce dönüştük. Kimse Sinopluyu hafife almasın. Arsız olmayışı, sessiz oluşu vakarındandır, asaletindendir. Bunu Sinoplularla işi olanlar böyle bilsinler, Gerze’ye termik santral yapanda böyle bilsin. Çünkü Sinop’taki insanlarımız üşürse gurbetteki Sinoplular, İstanbul’daki 1,5 milyon Sinoplu, Ankara’daki 300 bin Sinoplu, Almanya’daki 1 milyon Sinoplu, Bursa’daki 300 bin Sinoplu, Çorlu’daki 80 bin Sinoplu örgütlü hale gelmiş Türkiye’nin her tarafındaki Sinoplu hasta oluyor. Bu örgütlü yapı Gerze’yi tahrip etmeye niyetli olanlara neyi ifade ediyor umarım anlamışlardır.

Ne diyor şair; “beraberce vurursa yürekler, top bile sindiremez”. işte hemşerilerim, bizler bunu yakalamışız. İstanbul’da çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır bu beraberlik anlayışı, lütfen değerini iyi biliniz. Her olay için Sinoplunun yüreği beraberce vuracak bundan sonra. Yirmi yıllık dernekleşme emeği meyvesini verecektir artık, çünkü zamanı gelmiştir.

Ama çalışmalarımıza bilinçli bir şekilde devam etmeliyiz. Hedeflerimiz hayal değil artık, yola devam. Çünkü yeni keşfettik işin sırrını. Sinop’ta boş kalan köyler için, köy turizmi projeleriyle alınacak teşvik ve hibe yardımlarıyla, holdingleşecek ortaklıklarla, ciddi bir grupla çalışmasını yaptığımız özel Sinop Üniversitesi’yle, İstanbul’daki Sinoplular her alanda bende varım diyen bir yürüyüş, bir yöneliş başlamıştır artık. Bu yolu birbirimizden güç alarak yürüyeceğiz yürüyüşümüz kutlu insanlarımız mutlu panayırımız hayırlara vesile olsun herkese saygılar sevgiler sunuyorum.














































Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
....................HÜSEYİN BODUR...........
....................HÜSEYİN BODUR........... - 13 yıl Önce

GERZEni,n yetiştirdiği en kaliteli birilerinden olan değerli abiğim, benim okul arkadaşım sayın Emin KURU nun bu yorumlarını iyi anlamak için deha sahibi olmaya hiç gerek yok mesajı algılamayanlara sadece acımak lazım, anlamayanlar ya salak yada anlamak istemeyen ahmaklardır....SİNOP Gerceği ancak bu kadar güzel anlatılır...MESAJ alınmıştır....TEŞHİSİNİZ gayet yerindedir...

sarıyerli
sarıyerli - 13 yıl Önce

son 20 yıldır bu topluma hep verdiniz yaykıl olaylarında insanının yedigi jopların senin içini nasıl acıttıgını gördum istanbulda bir sinop insa edilmiş o insanlara ne guzel söylüyorsun yıllardır ankarada caresiz kalan kapına koşuyor bunuda sinoplu gerzeli bilmiyen yok bu millet seni bagımsız olsun ne olursa olsun sana temsil yetkisini verebilmeli idi gecek secim ve demokrasi olsa idi halk iradesi ola idi sen bizleri temsil ederdin sende hevesimöiz kaldı seninde bu toplumda hakkın kaldı bize helal et cesur yürekli hemşerimiz belki bir gün bu millet seni bagımsız gönderecek allah her şeye kadır seni sinop insanı hala seviyor ortalık vekil eskisinden gecilmiyor gördügünüz gibi

öğrencisi
öğrencisi - 12 yıl Önce

Emin hoca,Sinoplular için bulunmayacak bir nimettir. Memleketine,memleketlisine düşkündür.Ben bir öğrencisi olarak Emin hoca'nın odasında bulunduğumda ya bir sinoplu hemşehrisini,ya bir hemşehrisinin işini çözerken gözlemlediğim zaman çok olmuştur. Emin Kuru he rşeyden önce iyi bir insan, çok iyi bir akademisyen ve sizler için de çok iyi bir hemşehridir. Her zaman anadolu'dan geldiğin söylemekte ve anadolu'nun kucağından gelmiş kendi gibi bir şeylerle mücadele ederek amacına ulaşmaya çalışan öğrencilerinin elinden tutmuştur. allah onu bizlerden etmesin. ailesi,öğrencileri ve memleketlisiyle daim mutlu güzel konumlarda olmayı nasip etsin. bir Emin Kuru DAHA NE Gazi üniversitesi'ne ne de Sinoplulara nasip olur. Teşekküler sayın hocam iyi ki varsın. yolun daim açık olsun...

banner381
SIRADAKİ HABER