Gerze Devlet Hastanesine ağrı ünitesi açıldı.

Gerze Devlet Hastanesi’nde Anestezi Uzmanı Dr. Taylan Temel’in bir süre önce göreve başlamasının ardından, 13 Eylül tarihi itibariyle Ağrı Polikliniği de hizmete girdi.

Gerze Devlet Hastanesine ağrı ünitesi açıldı.

 Genel Cerrahi, Dâhiliye, Aile Hekimi ve Diş Hekimlerinin her gün, Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Çocuk Hastalıkları Hekimlerinin haftada 2 gün poliklinik yaptığı hastanede, Ağrı Polikliniği de açılarak, Gerzelilerin en büyük sıkıntılarından biri daha giderilmiş oldu.

Gerze’nin iklim yapısının özelliği ve yaşayan nüfusun yaş ortalamasının yüksek olması nedeniyle, çok sık görülen romatizmalı hastalıklar gibi ağrılı rahatsızlıklara çare olacak uygulamanın başlamasıyla, Gerzelilerin yaşam kalitesi biraz daha yükselecek.

Mecburi hizmet süresini Gerze’de yapacak olan Anestezi Uzmanı Dr. Taylan Temel, bölgedeki ihtiyacı göz önünde bulundurarak insanlara uzmanlık alanında faydalı olabilmek için ağrı polikliniğini hizmete geçirdiklerini söyledi.

1981 yılı Kahramanmaraş Elbistan doğumlu olan Dr. Taylan Temel’in, tıp eğitimini Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aldığı, ihtisasını da İstanbul Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladığı öğrenildi.

Göreve başlamasının ardından, gerekli teknik donatılarla birlikte polikliniği hazırlayarak hastaların hizmetine sunduklarını belirten Dr. Taylan Temel, “Ağrı kişiye özgüdür. Ağrıyı değerlendirmek için en iyi yol, hastanın ifadesine güvenmek ve hastanın ağrısını ciddiye almaktır. Çünkü ağrıyı çeken hastanın kendisidir ve bu ağrı hastanın yaşam kalitesinin bozulmasına yol açmaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı her ağrılı hastayı kendine özgü olarak değerlendiriyor ve yaklaşım belirliyoruz.” diyor.

Müdahale alanının 6 aydan (bazı durumlarda 3 aydan) uzun süren ve artık başlı başına sorunun kendisi olan “Kronik Ağrılar” olduğunu söyleyen Dr. Taylan Temel şu açıklamalarda bulundu:

“Kronik ağrılar sadece ağrıyı çeken hastayı değil, aynı zamanda hastanın yakın çevresini de etkileyen ciddi bir sorundur. Biz, beyaz dediğimiz ağrısız insanlar ile siyah dediğimiz ameliyat gerektiren hastalar arasında kalan gri alandaki tüm bireylerin ağrı sorununa çözüm oluyoruz. Bunun için de ilaçlı tedavinin yanında gerekirse girişimsel müdahalelerde bulunarak hastanın yaşam kalitesini yükseltiyoruz. Şu anda günlük ortalama hasta sayımız 35-40 civarında. İlerleyen zamanlarda bu sayının artacağını düşünüyorum.








Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER