Prof. Dr. Emin Kuru Cenazeye Katılanlara Teşekkür Etti

3 Ekim 2013 Perşembe günü Prof. Dr. Emin Kuru’nun annesi Kezban Kuru hayatını kaybetmişti. Kuru kendisini bu acılı gününde yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Emin Kuru Cenazeye Katılanlara Teşekkür Etti
  Prof. Dr. Emin Kuru konuşmasında,” Acılar dostlarla paylaştıkça azalmaktadır. Annemin bu dünyadan göçüp gitmesi tarifi imkansız acıları yaşatırken varlıklarını yanımda hissettiğim dostlar taziyeye ve cenazeyi almak için evime kadar geldiler. Yağmur altında ciddi bir kalabalık cenaze namazına iştirak ederek büyük bir samimiyet örneği sergilemişlerdir. Gerze’nin köylerinden ve içinden kabristana gelerek tekrardan cenaze namazı safını oluşturarak Gerze’de de cenaze namazını kalabalık bir toplulukla kılınmasını sağladılar. Merhumenin toprağa düşmesinden sonra geçen yedi günlük süre boyunca annemin evinde her gece okunan Kuran-ı Kerim ve gönderilen dualara iştirak edilerek gene dostlarım yalnız bırakmadı. Yedi gün sonra Sinop’ta Büyük Cami de okunan Mevlid-i Şerif de de dostlarım yalnız bırakmadılar.
Böylece merhumenin ardından yapılabilecek dini ritüellerde tamamlanmış oldu. Acımı paylaşmak için Ankara, İstanbul, Samsun kazalar ve köylerden iştirak eden dostlar oldu. Ankara’dan gelerek cenazeye iştirak eden Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Türker’e, BESYO Müd. Prof. Dr. Özbay Güven’e, eski Müdür Prof. Dr. Mehmet Günay’a, Doç. Dr. Atılla Pulur’a, Doç. Dr. Muhsin Hazar’a, Doç. Dr. Metin Yaman’a ve beraberce gelen Gazi Üniversiteli diğer arkadaşlar, dönem arkadaşım ve GEMVAK Başkanı Yunus Dümen’e ve Yönetim kurulu üyelerine Asef Dündar’a teşekkür ediyorum.

İstanbul’dan gelerek cenazeye iştirak eden İstanbul Sinoplu sanayici iş adamları derneği başkanı Rafet Orhan’a ve yönetim kurulu üyesi Zeki Özünlü, Faik Yüksel, Mustafa Tacıroğlu, Erdal Özcan ve ilk İstanbul Sinoplu Sanayici İş Adamları Derneği kurucu Başkanı ve SİAD istişare konsey başkan vekili Yaşar Aksoy’a en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.

Samsun’dan gelerek cenazeye iştirak eden tas medreseli dostlarıma Sinop’un kazalarından gelerek cenaze merasimine iştirak eden Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün’e, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek’e, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’a ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya teşekkürlerimi arz ediyorum.
Devlet erkanına eve kadar gelerek taziyede bulunan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’e Cumhuriyet Savcımız Ömür Uysal’a Emniyet Müdürümüz Şeref Aytekin’e, Milli Eğitim Müdürü Emin Akkurt, Belediye Başkanı Baki Ergül’e, eski Belediye Başkanlarımız Ali Karagülle, Hamza İnce, Zeki Yılmazer’ e en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.

Telefon ile arayarak taziyede bulunan eski Sinop Valisi şimdi ki Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’e kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, siyasi partilerimizin İl ve İlçe Başkanlarına, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.

Gazi Üniversitesinin cenaze merasimine iştirakini sağlayan ve Sinop’a gelmek isteyen öğretim üyesi dostlara otobüs tahsis eden, çelenk gönderen Gazi Üniversitesi Rektör’ü  Prof. Dr. Süleyman Büyük Berber’e en kalbi duygularımla teşekkürlerimi arz ediyorum.

Telefon ile arayarak acımı paylaşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’a, AK Parti İç İşleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy’a Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’a, TBMM Başkanvekili Özer Gürbüz’e, Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı’ya, Cahit Can’a, yaşlılığına rağmen Sinop’a kadar Ankara’dan gelerek beni yalnız bırakmayan eski Savunma Bakanı kayınpederim Sabahattin Çakmakoğlu ve kayınvalidem Nurten Çakmakoğlu’na da teşekkürü bir borç biliyorum.
Sinop Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e, Sinop ADD Başkanı Yalçın Oğuz’a, Sinop Kızılay Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine, Sinop Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkan ve Yönetim kurulu üyelerine, Türk Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı eski Ak Parti İle Başkanı Yakup Üçüncüoğlu’na , Ülkü Ocakları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Türk Eğitim Sen İl Başkanına, Kamu Sen Başkanına ve Yönetim Kurulu üyelerine, Sağlık Sen Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Sinop MHP İl Başkanı İsmail Özhan ve yönetim kurulu üyelerine, Sinop Saadet Partisi İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu ve yönetim kurulu üyelerine, Sinop CHP İl Başkanı Mustafa Acun ve yönetim kurulu üyelerine, Sinop AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak ve yönetim kurulu üyelerine en kalbi en içten duygularımla teşekkürlerimi arz ediyorum.
İsmini sayamadığım köylerden ve kazadan gelenlere, telefon ve sosyal paylaşım sitelerinden ulaşan acımı paylaşan dostlarıma en kalbi teşekkürlerimi arz ediyorum.
Acılar paylaşıldıkça hafifliyor. Allahım acımı paylaşan dostlarımın acısını paylaşacak sevenleri çok olsun bu vesile ile tüm dostlarıma selam, sevgi, saygı sunuyor teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.







Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 09:23
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER