Yüksek dilimize sahip çıktı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sinop Şubesi tarafından düzenlenen Şiir dinletisi etkinliği, dikmen Kapalı spor salonunda düzenlendi.

Yüksek dilimize sahip çıktı.

  Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sinop Şubesi tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Derneğin tanıtım videosu, amaç ve ilkelerinden bahsedildi.

Programın sunumunu Edebiyat Öğretmeni Çağlar SARITAŞ yönetiminde öğrenciler tarafından “Türkçe Konuşalım Türkçe”, “Türkçemiz”, “Lisan”, “Türkçe Katında Yaşamak”, “Türkçem Benim Güçlü Dilim” ve benzeri gibi şiirler okundu, Sunumlar izletildi.

Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek konuşmasında, “Dilimizin de Bayrağımız gibi bağımsızlığımızın simgesi olduğunu; ulusal bağımsızlığımızı Atatürk’ün düşüncelerine sahip çıkarak koruyacağımızı biliyoruz. Ancak her geçen gün dilimize yabancı dillerden sözcükler girmekte ve bunlar rahatça kullanılmaktadır. Bu durum, dilimizin öz benliğini sürdürebilmesini engelleyen büyük bir tehlike yaratmaktadır oysa dilimiz bizim kimliğimizdir, kültürümüzdür.

  Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında Türkçe gibi varsıl bir dili olan bizler bu kötü gidişe dikkat çekmeyi; hem kendimizi hem de çevremizi bilinçlendirmeyi; dil kirliliğinin nedenlerini ve kaynaklarını belirlemeyi; dil kirliliğini ortadan kaldırabilmek için çözüm önerileri sunmayı amaçladık. Programa katılan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel ve başarılı etkinliklerle yine bir araya geleceğiz.” dedi.

Düzenlenen Şiir Dinletisinin ardından Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sinop Şube Başkanı Hüseyin Yüksek, Derneğin her etkinliğinde destek veren öğrencilere hediye verdikten sonra toplu fotoğraf çekilerek program sona erdi.





Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2012, 09:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şakir DURU
Şakir DURU - 12 yıl Önce

başkanım;istanbulu'un bazı semtelerinde ki tabelalar da türkçesini görmek mucize gibi bir şey,

şahsi olarak zoruma giden bir konu'ya değindiniz.
teşekkürler....

banner381
SIRADAKİ HABER