3 BOYUTLU ULTRASONOGRAFİ CİHAZI

Gebelik İzlem ve Jinekolojik Muayenenin vazgeçilmez unsuru olan renkli Doppler Usg cihazı Atatürk Devlet Hastanesi ve Boyabat 75. Yıl Hastanesinde hizmete girdi.

3 BOYUTLU ULTRASONOGRAFİ CİHAZI

  Klasik USG cihazlarına göre daha net bir görüntü sağlayan, renkli - siyah/beyaz çıktı imkânı olan Doppler USG cihazı ile bebeklerin yüzleri ve vücut formu daha net görülecektir.

Cihazla ilgili açıklamalarda bulunan Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tolga BAŞ; “Atatürk Devlet Hastanesi ve Boyabat 75. Yıl Hastanesi kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniklerine hizmete giren Renkli Doppler özelliğe sahip Ultrason (USG)  cihazı ile tanı ve tedavi daha kolaylaşacaktır.

Renkli Doppler cihazı ile hamilelikte bebeklerin anatomik incelemesi kolaylaşmakta,  bebeğin el kol ve dış görünümündeki anomalilerde, Bebekte yarık dudak teşhisi, omurgadaki anomaliler ve bazı anomalilerin tanısı daha erken tespit edilerek tedavi süreci hızlı ve güvenilir olacaktır.

Ayrıca Doğuştan rahim bozukluklarının tanısında, yumurtalık kistlerinin incelenmesinde,  Anne rahim damarlarının doppler incelemesi ile gelişme duraklaması ve gebelik hipertansiyonu açısından yüksek riske sahip olan hamilelerin erken tanısında kullanılan bu cihaz ile dış gebeliğin erken teşhisi renkli doppler ile kolaylaşmaktadır.” dedi.

  3 Boyutlu Ultrasonografi Cihazı Atatürk Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanlarımız Uz. Dr. Oktay MERTOĞLU, Uz. Dr. Kays ÇABUK ve Uz. Dr. Emre CANVERENLER, ve Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Uz. Dr. Kasım TURAN ın gözetiminde bu hizmetler sunulmaya devam edilecektir.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 17:15
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER