Kış Temel Eğitimine Katıldı

Gerzeli Dağcı eğitim kampına katıldı.

Kış Temel Eğitimine Katıldı

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2018 yılı Faaliyet Programında yer alan “Kış Temel Eğitimi” 27 Ocak-2 Şubat 2018 Tarihleri arasında Zigana Dağı Gümüşhane’de düzenlendi. Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Birol Sazak da ilçemizi temsilen eğitime katıldı.

Sazak, “TDF’nin 2018 yılı Dağcılık eğitimi sıralamasında 5. Kış Dağcılığı sıralamasında 1. Eğitimi için 27 Ocak-2 Şubat tarihinde bir hafta süreyle Zigana Dağı 2050 rakımda Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen dağcılık kulübü lisanslı 120 kişilik sporcu arkadaşımla eğitim aldık.

Kış Temel Eğitimi uygulama derslerinde bol bol karda yürüyüş teknikleri, Buzda kazma ve krampon kullanma teknikleri, Arazi tanıma,kar katmanları,çığ bilgisi,kar duvarı örme ve eğimde tırmanış gibi dersleri uygulamalı aldık.Sabah ve akşam teorik derslerde kış kamp ve teknik malzemelerini tanıma,kamp yeri seçimi,karda yürüyüş teknikleri,beslenme,arazi yapısına göre çadır kurma ve kar duvarı yapılışından kar katmanlarına,çığ oluşumu,çığdan korunma ve meteorolojik bulut tanımaya kadar bir sürü teorik bilgi edindik.Uygulama ve teorik ders eğitimleri yapıldı.

Kampımızın 2.günü 25 Ocak 2009’da Zigana Dağı’nda çığ felaketinde kaybettiğimiz 10 doğa sever dağcı arkadaşımızı olay yerinde yapılan Anıt’ta anma töreni yaptık. Mekanları cennet olsun . Gündüz hareket halinde ısınan bedenimiz gecenin -15 ile -25 derece arasında değişen ayazında bazı arkadaşlarımız titriyordu. Kış dağcılığının ilk basamağında asıl öğrenmemiz gereken ders”soğuk kış koşullarında hayatı sağlıklı olarak idame ettirebilmek için soğuktan korunma yöntemleriydi”.İlk üç gün kar ve tipi eşliğinde sonrasında gündüz açan güneşin geceye vuran buz gibi ayazında uyku tulumumu bizi ısıtıyordu.Çok şükür en ufacık bir negatif durumla karşılaşmadan sağlıkla ve başarıyla bu eğitimi mi de tamamladım.

Önümüzde 17-23 Şubat 2018 tarihleri arasında Muş’ta yapılacak çok zorlu Kış Gelişim Eğitimi kampımız var. Bu eğitim kampımızın başından sonuna kadar bizlerle yakından ilgilenen Trabzon Valimize, Gümüşhane Valimize ve bizleri Torul Cam Teras gezisine götürerek sürpriz yapan, meşhur Gümüşhane Köme’si,Pestil ve sıcacık çaylarla ağırlayan misafirperver Gümüşhane/Torul Belediyesi Başkanına ,TDF Federasyon Başkanımız Ersan BAŞAR’a, Gümüşhane İl temsilciliğine,katılımcı bütün arkadaşlarıma ama en çok ta desteklerini esirgemeyen mensubu olduğum Yeşil Gerze Dağcılık Kulübü Yönetici üyelerine, güzel yürekli bütün dostlarıma çok teşekkür ederim. Gerze’mizi bu önemli organizasyonlarda temsil edip tanıtmaktan ayrıca çok mutluyum.” şeklinde gazetemize açıklamada bulundu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 13:54
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER