Sinop’ta Bir İlki Köyünde Gerçekleştirdi

Kezban Karaman Almanya’da gördüğünü köyünde gerçekleştirdi.

Sinop’ta Bir İlki Köyünde Gerçekleştirdi

Kezban hanım Almanya’da yaşayan ailesini ziyarete gittiğinde çatılarda gördüğü güneş enerji santralleri dikkatini çekti ve kendisine neden bu santrallerden köyümde de olmasın sorusunu sorarak gerekli adımları attı.

 Kezban Hanım 1 yıl önce Gerze Gürsökü köyündeki evinin bahçesine güneş enerji santralini yaptırmak için gerekli mercilere müracaatını yaparak çalışmalarına başladı. Zorunlu prosedürün bitmesiyle güneş enerji santrali 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü Samsun TEDAŞ Bölge Müdürlüğü, Samsun YEDAŞ ve Sinop YEDAŞ yetkilileri tarafından incelenerek geçici kabulü yapıldı ve elektrik üretmeye başladı.

Kezban Hanım kusursuz ve zamanında işini tamamlayan yüklenici firma yetkilileri Murat Coşkun, Elektrik ve Elektronik Mühendisi Murat Aksan, İnşaat Mühendisi Aykut Kökdemir ve Tekniker Mehmet Karpuz’a yetkililerin huzurunda teşekkür etti.

Firma yetkilisi Murat Coşkun hizmete giren güneş elektrik santralinin yaklaşık 26 bin liraya mal olduğunu şu an fiili olarak 3.6 KW elektrik ürettiğini ,sistemin 30 yıla kadar % 80 verim garantisi yaklaşık 60 – 70 yıl ömrü olup 7 yılda kendini amorti ettiği bilgisini verdi.




















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 11:57

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
uğur
uğur - 8 yıl Önce

i̇şte bunlar ilçemizdeki güzel gelişmeler olsa gerek.böyle haberlere ihtiyacımız çok var.türetim yerine üretim üretim üretim.

banner381
SIRADAKİ HABER