Gerze’de Pazar filesine dönüş

1 Haziran’dan itibaren fırınlarda naylon poşet dönemi sona eriyor.

Gerze’de Pazar filesine dönüş
Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ile TEMA vakfının Sinop temsilcileri 31 Mart 2011 tarihinde saat 10:00'da belediye başkanlığı makamında bir araya geldi.
Günümüzde, alışverişte kullandığımız poşetlerin sağlığımıza verdiği zararların oldukça arttığı ve kanseri en çok tetikleyen malzemelerden biri olduğu konusunda görüş birliğinde bulunulan toplantıda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.
İlk olarak unlu mamül satan esnafı bilgilendiren TEMA başkanı, çözüm olarak da eski günlerdeki bez torba, file ve kağıt torbalara geçilmesi gerektiğini anlattı.
Belediye meclisinde alınan karara göre de 1 Haziran’dan itibaren unlu mamül satan esnafımızın bez torba, file ve kağıt torbalar kullanarak satış yapması gerektiği, aksi halde yapılacak denetimler sonrası ağır cezalar verileceği öğrenildi.
Çevre dostu olmasıyla bilinen Başkan Osman Belovacıklı yaptığı konuşmada, yıllarca doğada erimeden kalan naylon ve plastik maddelerin gittikçe kirletilen dünyamıza karşı çok büyük bir tehdit oluşturduğunu, ama yıllık poşete yatırılan paranın yarısı kadar maliyetle bile çevreye zarar vermeyecek bez torba ve kağıt poşet kullanımına geçilebileceğini söyledi.
Halkın da bu konuda duyarlı olmasını isteyen Başkan, kısa zamanda uygulamanın tüm alışverişlerde yaygınlaştırılacağını belirtti.



Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerze'li bir fikir...
Gerze'li bir fikir... - 13 yıl Önce

Fırıncıların kararı çok güzel...Destekliyorum.Peki pazaryerinde,bakkallarda ve diğer alış verişlerde dönen poşetler ne olacak? Onlar da doğaya atılıyor ve atılacak...

banner381
SIRADAKİ HABER