Böyle Gençler De Var.

Gösterişten uzak, sessiz sedasız son derece insani bir konu için çalışıyorlar.

Böyle Gençler De Var.

  Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine ait 4 kişilik bir öğrenci grubu gazetemizi ziyaret ettiler. Tanışma faslından sonra kendilerine ziyaret sebeplerini sorduk, aldığımız cevap karşısında üzüldük ve biraz da utandık.

Cihan Dinç, Elif Çorman, Sibel Demir ve Mine Çelik’ ten oluşan grup;

Okullarında “ uzanan eller” isimli bir proje uygulaması kapsamında gazetemizde bulunduklarını belirterek, proje hakkında bilgiler verdiler.

  Gençler; toplumda maalesef neredeyse ötelenen, ihmal edilen, yok sayılan ve sadece malum haftalarının kutlandığı günlerde hatırlanan ve sembolik ziyaretlerde bulunulduktan sonra yine unutulan, hasta kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı proje kapsamında yaklaşık bir aydır evlerinde ziyaret ettiklerini, ellerini öpüp gönüllerini alarak, yalnızlıklarını bir nebze de olsa paylaşıp, çiçek takdim ettiklerini belirterek, bu uygulamayla arkadaşlarının sosyal konulardaki duyarlılığını artırıp, sürekli ve kalıcı bir okul kültürü oluşturarak bu durumdaki vatandaşlarımıza unutulmadıklarını hissettirerek hayata katmak olduğu dile getirdiler. Ziyaret sebeplerinin proje için yardım olmadığını belirten öğrenciler,taleplerinin projenin kamuoyuyla paylaşılması için gazetemizden destek olduğunu ifade ettiler.

Son derece insani projeyi hazırlayıp, hayata geçirmek için emeği geçen okul yönetimi ve öğrencilerine çabalarından dolayı sonsuz teşekkür ediyor, çalışmanın diğer okullar için örnek teşkil etmesini ve desteklerimizin aralıksız süreceğini belirtiyoruz.

Emeğinize sağlık gençler.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2012, 10:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nahide Gökhan
Nahide Gökhan - 12 yıl Önce

devletin kaymakamı, devletin yardım kurumları varken,ev ziyaretlerine gidip 4 tane öğrenci tarafından ihtiyaçların tespit edilmesi epeyce düşündürücü.

deniz
deniz - 12 yıl Önce

nahide devletin kaymakamın yerine sen düsün yeter :)))

endüstri meslek
endüstri meslek - 12 yıl Önce

valla arkadaşlarlar böyle bir projeye hayat verdiğiniz için size cok teşekkür ederiz bende bir eski eml mezunuyum. biz böyle başarılara adım atamadık. bütün gerze sizinle gurur duyuyor... (iyi ki böyle genclerimiz var )

banner381
SIRADAKİ HABER