Bu Kez Tır’ la Geldiler

Paylaşmanın en güzel örneğini hemşerilerimiz kanlarını paylaşarak verdiler.

Bu Kez Tır’ la Geldiler

  “Bir damla kan bir hayat kurtarır sloganını hayata geçiren bir başka yer daha görmedik” bu sözler bize ait değil, Kızılay Samsun Şube Başkanlığı yetkililerinin itirafı. İnsan sağlığına her alanda verdikleri önemi kan bağışı ile de gösteren halkımızın duyarlılığı Kızılay yetkililerince takdirle karşılandı.

  Altı kişilik personelle iki aydır orta Karadeniz bölgesini gezmekte olduklarını belirten yetkililer, son olarak Gerze Kızılayı ‘nın girişimleri ile ilçemizde bulunduklarını, kan testine tabi tutulan bağışçıların HBV, HCV, HİV ve Sfilislerinin de kontrol edildiğini belirten yetkililer, olası bir olumsuz durumda hastaları bilgilendirdiklerini ifade ettiler.

  Hasta yakınlarının eskisi gibi kan arayışında bulunmadıklarını belirten Kızılay yetkilileri, Hastanelerin kan ihtiyaçlarını Kızılay Kan Merkezinden talep ettiklerini, Kızılay kan merkezinin de bu taleplerini kan nakil araçlarıyla hasta sahibine teslim ederek yerine getirdiklerini, hasta sahibinden kesinlikle ücret talep edilmediğini, ücretin SGK tarafından karşılandığını belirttiler.



























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2012, 15:11
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER