Engelliler hayata engel değil.

Gerze’de bulunan ve engelliler için özel eğitim veren özel okulu ziyaret ettik.

Engelliler hayata engel değil.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 30 Mayıs 2007 tarihinden bu yana İlçemizde engelli bireylere eğitim veriyor.
Gerze, Dikmen, Erfelek ve Sinop iline bağlı merkez ilçe ve köylerde bulunan zihinsel, bedensel ve işitme engelli bireylerle otistik çocuklara hizmet veren kuruluşun yetkili müdürü İrfan Sağır, 62 zihinsel engelli, 3 işitme engelli ve 2 otistik engelli olmak üzere toplam 67 engelli bireye eğitimverdiklerini söylüyor.
Uluslararası standart ve kalitede hizmet vermek amacıyla kurulduklarını söyleyen İrfan Sağır, sosyal yaşam içerisinde kendilerine yeterli bireyler olarak yaşıtlarıyla kaynaşan çocuklar için çaba veriyoruz diyor.
Özel okulda şu anda bireysel ve grup eğitiminin yanı sıra fizyoterapi ve psikoterapi programları uygulanıyor. Okuma-yazma eğitiminin verildiği okulda, ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunuluyor.










Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
 ....HÜSEYİN BODUR......
....HÜSEYİN BODUR...... - 13 yıl Önce

GERCEKTEN AMA GERCEKTEN EMEĞİ GECENLERİ BAŞTA DEĞERLİ HEMŞEHRİM VE SAYIN İRFAN HOCAMI TEBRİK EDİYORUM, BAŞARILAR DİLİYORUM GERZE ADINA ÇOK SEVİNDİRİCİ VE ANLMALI BİR İŞE SOYUNMUŞLAR İNANIN ÇOK AMA ÇOKKKKK SEVİNDİM,SAYGILARIMLA....

banner381
SIRADAKİ HABER