Kütüphaneler Haftası Kutlandı.

28 Mart-3 Nisan 2011 tarihleri arasına denk gelen Kütüphaneler haftası 28 Mart günü Rektörlük Merkez Kütüphane’de bir törenle kutlandı.

Kütüphaneler Haftası Kutlandı.
Milli Eğitim Bakanlığının Mart ayının son pazartesi günü başlayan haftayı Kütüphaneler Haftası olarak kabul etmesi sebebiyle Üniversitemizde de bir kutlama töreni yapıldı.
                Yaşadığımız yüzyılın bilgi ve ilerleme dönemi olması ve kitapların bilime giden yolda aracı olması ilkesinden hareket ederek önemi 28 Mart-3 Nisan arasına denk gelen haftada özellikle vurgulanan kütüphaneler, aranan her türlü kaynağı bulmanın en temel yollarındandır.
                Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının 47. Kütüphaneler Haftası nedeniyle organize ettiği törene, Rektörümüz Prof. Dr. Şevket BÜYÜKHATİPOĞLU, fakülte dekanları, daire başkanları, akademik ve idari kadro, Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi çalışanları ve öğrenciler katıldı.
                Törenin açılışını yapan Rektör Prof. Dr. Şevket BÜYÜKHATİPOĞLU konuşmasında, kütüphanelerin bilgiye ulaşma yolunda çok önemli olduğunu, hem akademisyenler hem de öğrenciler için ciddi bir kaynak olduğunu ifade etti.
                Merkez kütüphanenin verdiği hizmetler, yayınlar, kaynaklar ve bilgi tarama-web hizmetleri hakkında bilgi veren bir slayt gösterisinin ardından törende, “Sarı Zeybek” filminin gösterimi yapıldı.
                Rektörümüz Prof. Dr. Şevket BÜYÜKHATİPOĞLU’nun kütüphane kaynaklarını en fazla kullanan 3 öğrenciye ödüllerini vermesinin ardından konuklara ikramlarda bulunuldu.
                Merkez Kütüphane bünyesinde 9672 adet kitap, 132 adet yabancı süreli yayın, 124 adet Türkçe süreli yayın bulunmaktadır. Merkez Kütüphanemiz bilgiye ve bilgi kaynaklarına ulaşımı hızlandırmak ve Merkez Kütüphaneye uzak birimlerimize de bilgi hizmetlerini ulaştırmak amacıyla oluşturduğu web sitesi ile elektronik ortamda da hizmetlerini sürdürmektedir.
                Günümüzde bilimsel araştırmalar için çok önemli bir kaynak teşkil eden online veri tabanlarından “Ebrary Academic Complete, EbscoHost, EHIS, EbscoHost A to Z elektronik dergi kataloğu, Education Research Complete, Science Direct, Taylor&Francis Online Journals, Wiley Online Library, Medline, Web of Science” kütüphanemizde kullanılmaktadır.
 
               

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER