İşte Yaykıl’da ki olayların ayrıntıları!

Çevreciler mücadeleyi bırakmıyor.

Bugün sabah saat 10.00’da Yaykıl Köyünden, termik santral yapılması düşünülen alanda sondaj çalışmalarının yapılmaya başlandığına dair haberi duyan YEGEP üyeleri büro önünde toplanmaya başladı. 15 dakika gibi kısa bir sürede platform üyesi olan, olamayan onlarca kişi bir araya geldikten sonra Yaykıl Köyüne hareket ettiler.
İlk sondaj makinesinin olduğu yere varıldığında köylülerle beraber kalabalık arttı. Çevrecilerin müdahalesiyle bir şahısa ait olduğu belirtilen araziden aletler dışarı çıkarıldıktan sonra aynı çalışmaların birkaç yerde daha yapıldığı duyulması üzerine bir grup ikinci alana ulaşarak oradaki malzemeleri de kaldırttılar.
Üçüncü bölgeye ulaşıldığında bir kamyonun daha malzemelerini indirmeden olay yerinden kaçmaya çalıştığı görüldü. Bu arada kalabalık içindeki bazı kişilerin kamyona taş atmaları sonucu kamyonda maddi hasar meydana geldiği izlendi.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri olaya müdahale etti. Edinilen bilgiye göre sondaj çalışmasının yapıldığı yerlerden birinin sahibi olduğunu söyleyen bir şahıs, arazisinde izinsiz çalışma yapanlardan şikayetçi olduğu öğrenildi.
Daha sonra Gerze’de ki GES bürosunun önüne gelen topluluk burada protesto gösterilerinde bulundu. YEGEP adına Şengül Şahin’in basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı.
 

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
MUSTAFA YILMAZ
MUSTAFA YILMAZ - 13 yıl Önce

Mücadele bilincine ulaşmış tüm Gerzelileri kutluyor,bu özverili davranışları karşısında saygı ile eğiliyorum.

ziyaretçi
ziyaretçi - 13 yıl Önce

.............. TERMİK KURDUTMAYACAĞI

ilay fenercioğlu
ilay fenercioğlu - 13 yıl Önce

Uzakta okuyan Bir öğrenci olarak Orada olamamanın eksikliğini yaşayor olsakta,halkımızın göstermiş oldugu mücadeleden mutluluk duyuyoruz ..

damla
damla - 13 yıl Önce

KAHROLSUN JAPONYADAN GELEN BULUTLAR RADYASYONLU JAPON BULUT GERZE İSTEMİYOR YEGEP

dışardakı gerzelı
dışardakı gerzelı - 13 yıl Önce

herbırey demokratık hakkını kullanabılır bunu ozgurce savunabılır kımse buna bır sey soyleyenez ama başka bıreye sataşma olmadan yapması gerekır kışılık hakkına tecavuz edemez .yerel ıdarede devamlı anons yaparak halkı galyana getırmesınede dusunmeklazım olaylar buyuse yaralanma yada olumle bıtse bu olay bunun vebalını kım odeyecek

BİLGE BİLGE
BİLGE BİLGE - 13 yıl Önce

Uzakta olan bir Gerzeli olarak tüm Gerze halkına anında verdikleri tepki için bizim gibi uzakta olan birçok Gerzelininde haklarını savundukları için sonsuz teşekkürler.Sizlere minnettarız.Sağolun varolun.

dursun
dursun - 13 yıl Önce

başbakan japonyayı örnek almıyor orda oldu diye yaptırmıcazmı diyor şimdi soruyorum bu halkın oyu ile başbakan oldun yazıklar olsun bizim sağlığımız paradanda önemsizmiş ben böyle insanları düşünmeyenleri para için kendilerini satanları allaha havale ediyorum

yaykıllı
yaykıllı - 13 yıl Önce

uzakta bulunan bir yaykıllı olarak bu işe gönül veren tüm termik santral karşıtlarına teşekkürlerimi sunuyorum... bizden topladığı oylarla biyerlere gelenleri tek elimizle geldiği batağa düşürürüz. başbakanlık yan gelip yatma yeri değildir... anasını yanına verip göndeririz evelallah...


banner381
SIRADAKİ HABER