Mucitler Eserlerini Sergiledi

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince düzenlenen TÜBİTAK bilim fuarı açıldı.

Mucitler Eserlerini Sergiledi

  Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi okul bahçesinde 07 Mayıs 2014 Çarşamba saat 14.00 da Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar tarafından açılışı gerçekleştirilen bilim fuarına, Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Halil Turgut, Gerze Emniyet Müdürü Ünal Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Av. Kadir Olgunsoy, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

  Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen bilim fuarı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Murat Balcı’nın açılış konuşması ile başladı. Okul Müdürü Balcı, “ 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı çerçevesinde okulumuz ve danışman öğretmenler tarafından hazırlanan ve sergilenen Bilim Fuarımıza hoş geldiniz. TÜBİTAK Bilim Fuarı öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda diledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri öğrenciler ve izleyenler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktır. Bu amaç doğrultusunda fuarımızda 73 öğrenci ve 19 danışman öğretmenin nezaretinde toplam 39 adet proje hazırlanmıştır.” dedi.

  Comenius Okul Projesi kapsamında Maceristan’dan gelen iki öğrenciyi evinde 3 ay misafir eden okul öğrencilerinden Berkay Çorun velisi Selçuk Çor’a plaketini Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, yine aynı okul öğrencilerinden Beste Çağlı’nın velisi İsmail Çağlıya plaketini Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Halil Turgut tarafından verildi. Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Comenius Okul Projesi kapsamında görev alan okul öğretmenlerinden Ayhan Dönmez, Cem Çağlar Özyurt ve Aslı Kulak’a plaketlerini Gerze Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç tarafından verildikten sonra fuarın açılışına geçildi.

  Bilim Fuarının açılış kurdelesi Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Halil Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcı tarafından birlikte kesildi. Proje kapsamındaki eserlerin tanıtımının yapıldığı stantları tek tek gezen Kaymakam Bülent Bayraktar ve beraberindekiler projeleri büyük bir dikkatle inceleyerek işlevleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Projeyi gerçekleştiren öğrencilerin protokol tarafından kutlanmasından sonra, fuar ikramlarla devam etti.































 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 11:39
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER